Kentte farklı hastanelerde 1 milyonun üzerinde kişiyi muayene eden 40 binin üzerinde ameliyata giren Mete, CHP genel merkezine yaptığı başvurunun ardından şöyle konuştu:

“Katılımcı bir yönetim anlayışıyla çalışan bir vekil olmak için başvurumu yaptım. Barış, adalet ve huzura ihtiyacı olan Türkiye’de sert siyasi iklimin aşılabilmesi için ülkenin iyi tahlil edilebilmesi gerekiyor.  Bu anlamda CHP’nin ülkemizi hak ettiği çağdaş, huzurlu ve mutlu bir geleceğe taşıyacak yönetsel bilgi ve donanıma sahip kadroları bulunan bir parti. Bende meslek ve yaşam tecrübelerimle Adana’ya, ülkeme, partime destek olmak istiyorum.”

HALK İÇİN SİYASET

Günlük yaşamda halkın ve yönetenlerin önceliklerinin farklı olmasının Türkiye’de siyasetin asıl sorunlarından biri olduğunu belirten Dr. Rıza Mete, bunu çözmek için halk içinde ve halkla birlikte siyaset yapmak gerektiğini söyledi. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile ilgili de değerlendirme yapan Mete şöyle devam etti:

“Muharrem İnce, Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşları kucaklayan doğru bir adaydır. Ülkemizi hak ettiği çağdaş, huzurlu ve mutlu bir geleceğe taşıyacak kişidir. Cumhuriyet’in temel direği olan parlamenter sistemin devamını sağlayacak, Türkiye’yi bulunduğu coğrafyadaki yalnızlığından kurtaracak adaydır.”