Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de ve Adana’da icra dosyalarıyla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlar için sunduğu soru önergesinin ardından bir de konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda milyonlarca vatandaşın icralık olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, Türkiye genelinde ve özellikle Adana’da üretimsizlikten kaynaklanan yoğun işsizliğin vatandaşları icra yüküyle karşı karşıya bıraktığını vurguladı.

MAAŞLAR ERİYOR!
Market ve pazar fiyatlarındaki olağanüstü artış, enflasyonla birlikte sürekli artan döviz kurunun da özellikle asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarının erimesine neden olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, meclis huzurunda kabineyi oluşturan tüm bakanlıkları göreve çağırdı.

ÖNLEM ALACAK MISINIZ?

Vatandaşların, daha çok borçlanarak hayatlarını idame ettirebilmenin yollarını aradığını ancak borçlarını ödeyemeyenlerin büyük bölümünün icra yüküyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Dr. Şevkin, “Meclis huzurunda tüm bakanlara sormak istiyorum. Her 3 kişiden 1'inin icra takibiyle karşı karşıya kaldığı bu ortamda ocaklara ateş düşüren icra ve iflaslarla ilgili nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz ya da düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.