Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili adayı, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube eski Başkanı Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP'nin Adana'da birinci parti olması için var gücüyle çalışıyor.

Adayların belirlenmesinin ardından çalışmalara hızla başlayan Dr. Şevkin, Yumurtalık, Ceyhan, Karataş, Bahçe, Kurtkulağı, Kurtpınarı, Doruk ilçe ve beldelerinin yanı sıra köylere yaptığı ziyaretlerde partisine oy istedi.

Yapılan ziyaretlerde yoğun bir ilgiyle karşılaşan Dr. Şevkin, halkla yaptığı görüşmelerde AKP'den umudun kesildiğini, CHP'nin kamuoyuna sunduğu proje ve çözüm önerileriyle partiye güvenin arttığına dikkat çekti.

CHP'li diğer adaylarla birlikte halkın sorunlarını dinleyen Dr. Şevkin, turizm cenneti olması gereken Karataş ve Yumurtalık'ın balıkçılık konusunda da geri bıraktırıldığını, turizm ve balıkçılık alanında gerekli yatırım ve teşvikler verilmediği için ilçenin hak ettiği seviyeye ulaşamadığını vurguladı.

Ziyaret gerçekleştirdiği ilçe, belde ve köylerde planlı bir tarım politikasının izlenmediğine tanık olmanın üzüntüsünü yaşayan Dr. Şevkin, CHP'nin tarım politikaları sayesinde tarımda en önemli girdi olan mazotta Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) kaldırılacağını, tohum, gübre ve zirai ilaçlara teşvik verileceğini söyledi.

 

DOKTORASI DEPREM ÜZERİNE

Ceyhan ilçesinde vatandaşların kendisine yönelttiği soruları da yanıtlayan Dr. Şevkin, deprem kuşağında bulunan Ceyhan'ın kendisi için özel bir önemi olduğunu, Ceyhan depremi sırasında oda başkanı olarak vatandaşla birebir acı yaşadığını vurguladı. Dr. Şevkin, doktorasını da Ceyhan Depremi üzerine hazırladığına dikkat çekti. Dr. Şevkin, fay hatlarında geleceğe ilişkin jeotermal enerji kaynaklarının araştırılabileceğine işaret etti. Çalışmaları esnasında YGS mağduru öğrencilerle sohbet eden Dr. Şevkin, kendisine uzatılan göçmen ekmeği için de köylü kadınlara teşekkür etti.

 

MUHTEBER CİHANER'E ZİYARET

Seçim gezileri esnasında Denizli'den CHP milletvekili adayı gösterilen İlhan Cihaner'in Adana'da yaşayan eşi Muhteber Cihaner'i de ziyaret eden Dr. Şevkin, Cihaner ailesinin Türkiye için önemine dikkat çekti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede fikir alış verişinde bulunuldu. Muhteber Cihaner, Haziran ayına kadar Adana'da bulunacağını ve CHP'ye elinden gelen her türlü desteği vereceğini kaydetti.

Dr. Şevkin ise CHP'ye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş bir yolda ilerlemesine verdiği katkılardan dolayı İlhan Cihaner ve Muhteber Cihaner'e saygı duyulması gerektiğini vurguladı.