Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Örgütü, Seyhan Kültür Merkezi'nde DSP'nin 26. kuruluş yıldönümünde, Bülent Ecevit'i Anma, Anlama ve Demokratik Sol Parti'nin Kuruluş Yıldönümü etkinliği ile Ecevit'e gönül verenleri bir araya getirdi.

ETKİNLİĞE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

DSP Adana İl Sekreteri Ercan Akarpınar, yapılan anma etkinliğinde Bülent Ecevit'in siyasete atıldığı günlerden DSP'ye kadar uzanan süreçin ele alındğını ifade ederek, "Yaptığımız etkinliğe destek veren CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Ecevit'le her safhada birlikte olmuş eski DSP İl Yöneticilerimizden Yaşar Sevik ve partimizin kuruluşunda emeği olan emekli müftümüz Mümtaz Numanoğlu  yaptıkları konuşmalarla DSP'nin kurucusu, kuramcısı Bülent Ecevit'i en iyi şekilde anlatmışlardır.Bu etkinlikte bizleri yanlız bırakmayan tüm dostlarımıza Adana İl Örgütü olarak teşekkür ediyoruz."dedi.

ECEVİT SONRASI SİYASET ZORLAŞTI

Ecevit sonrası siyasetin zorlukları olduğunu dile getiren Akarpınar, "DSP olarak yolumuza devam ederken, O'nu yok saymak ve yermek ucuz kahramanlık olur. O'na övgüde ileri gitmek ve isminin gölgesine sığınmaksa, O'nu istismar etmek anlamı taşır. Bizler bu büyük davayı kaldığı yerden devam ettirebilmeliyiz. Bu dava  Mustafa Kemal'le başlıyor. Mustafa Kemal, bağımsız bir ulusu ve bağımsız bir devleti simgeliyor. Mustafa Kemal'in devamında Atatürk, bu devlet içerisinde özgür birey, özgür yurttaş ve özgür bir dünya vatandaşı hedefine yürümeyi ifade ediyor. Halen de bu mücadele devam etmekte. Sonrasında oluşan sınıfsal mücadelede sistemin mağdurları oluşuyor. Bu mağdurları sahiplenen bir vicdan  gün geliyor Karaoğlan oluyor ve Halkçı Ecevit diye gönüllere taht kuruyor.DSP'ye gönül verenlere düşen görev ise, bu mücadeleye kaldığı yerden devam etmek ve sistem artık mağdur yaratmasın diye mücadele etmektir."dedi.