DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok Aday tanınım toplantısında bir konuşma yaparak DSP'nin 85 seçim çevresinde, 81 ilde seçime gireceğini ve halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir aday listesi hazırladıklarını söyledi.

7 Haziran'da yapılacak olan seçimde DSP'nin solun birinci partisi olmasını hedeflediklerini kaydeden Altınok, "Medyada seçim sadece parlamentoda bulunan dört parti arasında geçecekmiş gibi gösterilerek algı yaratmaya çalışılıyor. Biz DSP olarak yüzde 10 barajını geçerek, solun 1. partisi olmayı hedefliyoruz. Aslında bu seçimde baraj yüzde 3'tür. Yüzde 3'ü aşan partiler devlet yardımı kapsamına alınacak. Bu nedenle vatandaşlar artık 'oyum boşa gidiyor' mantığıyla hareket etmeyecek. Vatandaşlarımız mensubu olduğu veya benimsediği siyasi partiye oy vererek devlet yardımı almasına katkıda bulunabilecek. Bu nedenle DSP'ye oy verenlerin oyu boşa gitmemiş olacak diye konuştu.

Halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir milletvekili adayı listesi hazırladıklarını ifade eden Altınok"Milletvekili adaylarımızı merkez yoklaması ile belirledik. İl ve İlçe Örgütlerimizle istişare ederek, özellikle halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir liste hazırladık.Bu seçimde çok iddialı olarak hazırlanıyoruz. DSP Gücünü Halktan ve Haktan alan bir partidir.Mazlumun hakkını savunacak İşçi Memur Emekli Çifti kardeşlerimizin T.BM.M’de temsil edecek bir parti olacağını kaydetti.

Başkan Altınok’un konuşmalarının ardından DSP Genel Başkan yardımcısı Yaşar Sevik ise gündeme dair konulara değinerek 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimler için partisine oy istedi

Bu arada DSP Adana Milletveli listesi şu isimlerden oluştu

1.​ Ercan Akarpınar İş Adamı Tüccar

2.​ 2 Hakan Buldu İş adamı

3.​ Birsen Bölükbaşı İş Kadını

4.​ Remzi Zeren Emekli

5.​ Ali Şardaşlar Esnaf

6.​ Hüdaverdi Gökçe Mobilyacı

7.​ Süleyman Yurdacan Tekstilci

8.​ Seyla Uydan Turizmci

9.​ Mustafa Hazar Emekli

10.​ Tülay Aksu Ev hanım

11.​ Talat Çavuş Esnaf

12.​ Ehter Suiçmez Özel şirkette Müdüre

13.​ Cumali Baran Bilgisayar Uzmanı

14.​ Mustafa Yılmaz Esnaf