“Mutlu İnsan Güçlü Türkiye “ sloganı ile 1 Kasım’da yapılacak genel seçime  hazırlanan Demokratik Sol Parti Adana’da milletvekillerini tanıttı. Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Başkanı Ercan Akarpınar , İl Sekreteri , İlçe Başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı aday tanıtım toplantısında Demokratik Sol Parti (DSP) Adana Milletvekili adayları Yaşar Sevik, Yüksel Can Mengüç, Remzi Zeren,Tülay Aksu,İlkay Buldu, İsmet Özcan, Ayşe Nur Melis Örgen, Cumali Gümüş, Ayhan Özüsağlam, Cumali Baran, Ali Şardaşlar, Şerife Akkurt , Mustafa Yılmaz, Sefa Ağızlıyüz kamu oyuna tanıtıldı. 
“TÜRKİYE’DE SİYASAL SİSTEM TIKANMIŞTIR”
 Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Başkanı Ercan Akarpınar,açılış konuşmasında  Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ,sistemin tıkandığını  ifade etti. TBMM’de beşinci bir partinin mutlaka olması gerektiğini söyleyen Akarpınar, muhalefet partilerinin de görevini yapamadığını öne sürdü. 
“AKP İKTİDARINDA YAŞANANLARIN SORUMLUSU KAÇAK SARAY SİYASETİDİR”
Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis Üyesi , Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Adayı Yaşar Sevik ise konuşmasında AK Parti iktidarına yüklendi. AKP’nin kaçak sarayın siyasal kaprislerine alet olduğu iddiasında bulunan Yaşar Sevik, ülkemizde acil olarak barışa gereksini olduğunu söyledi. Yaşar Sevik,“Yeni hükümet kurma çalışmaları seyirlik bir oyuna dönüştürüldü. Koalisyon çalışmaları sabote edildi. Başkanlık sistemi hayali ile  yaşayanlar  7 Haziran’da aradıklarını bulamayınca barış sürecini buzdolabına koyduklarını söylediler. 12 yıllık hükümetleri döneminde yaşananların sorumlusu AKP iktidarıdır. Kaçak saray politikasıdır.” Dedi