Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Sevik ve Ercan Akarpınar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı. DSP’nin yurt genelinin tamamında yerel seçimlere katılacağını belirten Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sevik, ülkeyi idare eden AKP zihniyetinin gün geçtikçe yurttaşları birbirinden ayrıştırdığını, ötekileştirdiğini ve davranışlarıyla ülkeyi bölme gayretinde olanlarla aynı çizgide buluştuğunu savundu.

Devlete ait kurumlardan T.C.’nin kaldırılması yolundaki girişimlerden, andımızın kaldırılmasına kadar gelinen sürecin bu aymazlığın görünen yüzü olduğunu ileri süren Sevik, şunları söyledi:
“Bütün bu olumsuz tablo karşısında ülkede mezhep çatışmaları için adımlar atılıp Atatürk Cumhuriyeti yok edilmek istenirken üzülerek ifade edelim ki mecliste muhalefeti temsil eden partiler duyguları sömürülen kitlelerden oy kaybederiz kaygısı ile ödünler vermektedirler. Bu nedenle Atatürk ilkelerinden ödün vermeyen, emekçilerin kazanılmış haklarını elinden almak isteyen emek düşmanlarına dur diyebilecek tek parti olan DSP’ye dünden daha çok gereksinme vardır. DSP, bu bilinçle yurt genelinde yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırmış ve 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere tüm seçim bölgelerinde katılma kararı almıştır. Atatürk ilkelerinden ödün verilmesini istemeyen, ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olan, emek en yüce değerdir diyenleri DSP’de birleşip bütünleşmeye çağırıyoruz. Geride bıraktığımız dönemlerde DSP’de görev yapan, gönüllü çalışan, şimdi partiden ve politikadan uzakta duran yurttaşlarımızı gelecek kuşaklara olan sorumluluklarını anımsatarak yuvaya dönüşe davet ediyoruz.”

Toplantıya DSP İl Başkanı Fatma Altınok,  DSP Yüreğir İlçe Başkanı ve Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Remzi Zeren, Seyhan İlçe Başkanı Ayhan Özüsağlam ve Sarıçam İlçe Başkanı Selami Gördebil de katıldı.

DSP’liler toplantının ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.