DSP Adana İl Başkanlıgı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kongreye Dsp Adana İl Başkanı Fatma Altınok , Çukurova İlçe Başkanı Saniye Arslantaş ,Yüregir ilçe başkanı Remzi Zeren,Ceyhan İlçe Başakanı Dilek KESKİN ve Ceyhan ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Seyhan  İlçe Başkanı Ayhan Özüsaglam Seyhan İlçe sekreteri  Cem Pakoglu,nun yanı sıra yüzlerce Sarıçam,lının Hazır Oldugu Dsp eski belediye meclis üyeleri ile il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Sarıçam İlçe Kongresinin divan başkanlığını Yaşar sevik yaptı.

Tek listeyle gidilen seçimde Sarıçam  ilçe başkanlıgına 62 üyenin kabul oyu ila Selami Gördebil seçildi.

Sarıçam İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ise ;Bayram Çelikgöz,Abdullah Demir,Ali Aksoy,Hacer Bozkurt, Enes Yılmaz,Hüdaverdi Gökçe,Orhan Yavuz,Ahmet Sipki,Erhan Akaya,Abdülmecit Cop,Ali karadaş,dan oluştu.

 

Sarıçam İlçe Başkanı Selami Gördebil kongre sonrası yaptığı konuşmada delegelere ve partililere teşekkür etti.

 

 Gördebil şunları söyledi'' Katılımızdan ve bana olan güveninizden dolayı tüm demokratik solcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

Demokratik solcu olmak yürek ister ,demokratik solcu olmak ülkemiz ve halkımız için çok çalışmak ister,biz her zaman rahmetle ve saygıyla andığımız Başbakanımız Bülent Ecevit'in ışığında halka hizmeti hakka hizmet olarak görerek ülkemize ve insanlarımıza hizmete devam edeceğiz.

 

Çünkü ülkenin aydınlık geleceği demokratik sol düşüncenin iktidara gelmesi ile mümkündür''diyen, Gördebil; Cumhuriyet tarihinde mevcut kurulmuş hükümetlerin hiç birinin AKP Hükümeti,nin uygulamış oldugu yanlış politikaların günümüz şartlarında yoksullugu daha çok ortaya çıkartmıştır dedi.

AKP' nin CUMHURİYET degerlerini inkar ve imha politikalarına DSP olarak hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini belirterek, "AKP hükümeti  halkın dini duygularını istismar etti, ancak halkımız bu oyuna gelmeyerek AKP'nin baskı ve sindirme politikasını fark ederek ikiyüzlü politikasını teşhir etti" dedi.

 

Gördebil  haydi hep birlikte güzel günlere dsp ile el ele diyerek sözlerini tamamladı.