Demokratik Sol Parti (DSP) Yüreğir İlçe Başkanı Remzi Zeren, Yüreğir Belediye Başkanlığına
  aday adayı olduğunu açıkladı.

DSP Yüreğir İlçe Binasındaki toplantıya DSP Parti Meclisi üyeleri, il ve ilçe örgüt yöneticileri ile çok sayıda Yüreğirli katıldı.  Remzi Zeren, “Türkiye’nin Karaoğlan’ı olarak bilinen ve tüm dünyada örnek bir kişiliğe sahip olan sayın Bülent Ecevit’in bizlere bıraktığı mirası devam ettirme mücadelemiz tüm hızıyla sürüyor. Mevcut Genel Başkanımız Masum Türker ve parti yönetiminin gayretleriyle DSP adını tüm Türkiye’de eski günlerine kavuşturma sevdasındayız. Bu amaçla çıktığımız yolda kararlılıkla ve emin adımlarla ilerliyoruz. Çalışmalarımızdan taviz vermeyeceğiz” dedi.

DSP Yüreğir İlçe Başkanlığı’nı 16 aydan bu yana gururla ve şerefle yürütmeye çalıştığını kaydeden Zeren, şunları söyledi:

“Yüreğir’de doğdum, Yüreğir’de büyüdüm. Yüreğir’in tüm mahallelerini karış karış bilirim. Sorunlarımız belli.  Yüreğir’in terkedilmişliğini, siyasi erkin boşvermişliğini hepimiz biliyoruz. İşsizliği, çarpık kentleşmeyi, garibanlığı yaşadığımız Yüreğir’i Yüreğirli yönetmedikçe sorunların üstesinden gelemeyeceğimizi algılamamız gerekiyor. Saygıdeğer Yüreğir halkı, sizin adayınız olarak karşınıza çıkmaktan onur duyuyorum. Halk adamı Bülent Ecevit’in partisinde halk için çıktığım bu yolda desteklerinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum.  Kanalizasyon sorunuyla boğuşan, kışın yağmur çamurdan, yazın toz-topraktan geçilmeyen Yüreğir’de yeşil bir çevre, yaşanabilir sosyal donatı alanları, kent merkezi, çocuk oyun alanları, gençlik merkezleri, engellilere özel yaşam alanları bulmak mümkün değil. Ev hanımlarının sosyal hayatı yok. Yüreğir’de gençlerimiz işsizlikten dolayı kahve köşelerinden kurtulamıyor. Madde bağımlılığına maruz kalan gençlerin sesini duyan yok. Merkez ilçe olduğu günden bu yana Yüreğir, hep üvey evlat muamelesi görüyor.  Günübirlik açıklamalar, göstermelik sözümona hizmetlerle halkımız kandırılmaya çalışılıyor. İktidar kendisine biat etmeyen vatandaşları görmezden geliyor. Yüreğir’in çehresini değiştirmeye yeminliyiz. Plan ve projelerimiz, ekibimiz hazır. Yüreğir’de hem partimizin oy oranını artıracak hem de halkın iktidarını ilan edeceğiz. Yüreğir’i Yüreğirli yönetecek.”
Açıklamadan sonra Remzi Zeren’e alkış ve sloganlarla destek verildi.