Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, “Kendileri de biliyorlar ki 16 Nisan akşamı sandıklardan çıkacak bu halkın iradesi bir şamar gibi patlayacaktır. İşte bu korku, iktidar ve yandaşlarını acımasız ve saldırgan bir hale getirmiştir.” Dedi. 

YOĞUN KATILIM YAŞANDI 
16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında  Adana’ya gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,  Partisinin İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DSP Genel Örgüt Kurulu Başkanı Ercan Akarpınar, Genel Sekreter Abbas Deniz, Genel Başkan Yardımcıları Uğur Gürel, Müzeyyen Okur, İl Başkanı Selami Gördebil, Seyhan İlçe Başkanı Hakan Buldu, Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, Çukurova İlçe Başkanı Halil Gözüyeşil, Eğitim Sen Adana Şubesi Başkanı Ahmet Karagöz, Adana Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik, ve çok sayıda partili katıldı. 

“ADANA DENİNCE  YURTSEVERLİK VE MİLLİYETÇİLİK AKLA GELİR”
 Adana dendiğinde mertlik ve doğruluk, yurtseverlik ve milliyetçiliğin  akla geldiğine dikkat çeken Önder Aksakal, Tarımsal üretimin en yoğun olduğu illerimizden birdir Adana.Çukurova, pamuğuyla-mısırıyla, tahılıyla-fıstığıyla, narenciyesiyle-karpuzuyla, her türlü sebzesiyle-meyvesiyle kendi kendine yettiği gibi diğer illeri de besleyen bir tarım merkezidir.
Sanayi üretimi de bunların yanında ayrı bir önemli özelliğidir Adana’nın.” Dedi. 

“DENİZ BİTMİŞTİR GEMİ KARAYA OTURMUŞTUR”
Ülkemiz son 15 yılda gerek ekonomisi, gerekse siyasi yapısı itibariyle neredeyse bitirilme noktasına getirildiğini öne süren Önder Aksakal, 
Yüz yıl öncesi koşulların görüntüsünde bir Türkiye ile karşı karşıyayız bugün.Bütün komşularıyla barışık bir ülke durumundan, tüm dünya ile kavgalı bir devlet haline getirildik.Çağdaş medeniyetlerin yolundan çıkarılıp, kara Afrika’nın, Ortadoğu’nun karanlık dehlizlerine sürüklendik.
150 milyar dolar toplam borçla devrettiğimiz devleti bugün trilyon dolarlar seviyesinde bir batağın içine sürükleyen Ak Parti iktidarı, sıfır terörle teslim aldığı ülkeyi bir kan deryasına çevirmiştir. Ordumuz ve askerimiz sonu belirsiz bir maceranın içine sürüklenmiş, devleti yönetenler kendi bölgemizdeki gerçek komşularımızla değil, müstakbel komşularla hareket eder olmuştur.Emperyalizmin dümen suyuna teslim olmuş iktidar, sıfırı tüketmiş müflis tüccar misali olan biteni örtbas etmek için darbe dönemlerinin hikâyeleriyle ve hatta Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki şartlarda yapılanlarla milleti oyalama peşindedir.Deniz bitmiştir. Gemi karaya oturmuştur.” Dedi. 

“İKTİDAR SAHİPLERİ ŞİMDİ DE TÜRKİYE VARLIK FONU ADI ALTINDA DEVLETİN TÜM VARLIĞINI İPOTEK EDİYOR”
80 yıllık kazanımları özelleştirme adı altında har vurup harman savuran iktidar sahiplerinin şimdi de Türkiye Varlık Fonu adı altında devletin tüm varlığını ipotek ettiğini ifade eden Önder Aksakal, “Geleceğimizi resmen karartmaktadır.Milleti bu manzaradan uzak tutmak adına ortaya atılan Anayasa Değişikliği gündemi bunların sonunu 1 ay daha uzatır. 17 Nisan günü gerçekler gün gibi ortaya dökülür.Kendileri de biliyorlar ki 16 Nisan akşamı sandıklardan çıkacak bu halkın iradesi bir şamar gibi patlayacaktır.
İşte bu korku, iktidar ve yandaşlarını acımasız ve saldırgan bir hale getirmiştir.Bu tehlikeli bir gidiştir.Biz bu filmi 12 Eylül darbesi öncesinde görmüştük.”diye konuştu.

“BAHÇELİ ; ADANA’LININ YÜZÜNÜ KARARTIYOR“
Demokrasiyi ve eşitliği arayanlara karşı elleri muştalı, yüzleri maskeli, ağızları salyalı tetikçilerin saldırılarının  nihayetinde toplumun da kamplaşmasına ve kardeşi kardeşe düşman olacak hale getirildiğine dikkat çeken Önder Aksakal, “Ak Parti’nin koltuk değneği olmuş, dilinden milliyetçiliği düşürmeyen, insanları da olmayan aklınca imalı bir şekilde tehdit eden ve bize göre Adana’lının yüzünü karartan Bahçeli gibi siyaset figüranları başrol oyuncularıyla birlikte bu emperyalist emellerin bataklığında yok olup gideceklerdir.Demokratik Sol Parti olarak ulaşabildiğimiz her yerde vatanın nasıl peşkeş çekilmeye çalışıldığını, ülkenin bölünmez bütünlüğünün nasıl tehdit altına sokulduğunu, vatandaşın nasıl kimliksizleştirileceğini anlatacağız.Ülkeye “sığınmacı” adı altında sokulup, sonra da “birinci sınıf vatandaş” muamelesi yapılanlar karşısında, bu toprakların gerçek sahiplerinin nasıl ayaklar altına alındığını anlatacağız.Sabah akşam 15 Temmuz darbe girişiminin gölgesine sığınıp kendilerini bu işlerde günahsızmış gibi gösterenleri anlatacağız.
Referandumda evet çıkması için can atan sahte hayırcıları anlatacağız.” Şeklinde konuştu. 

“TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR”
Hiçbir ihtiyaç yokken durduk yere devletin temel taşlarıyla oynayanların geçmişte PKK ve FETÖ terör örgütleri tarafından kandırıldıkları gibi şimdi de Bahçeli ve Perinçek ikilisinin tezgâhıyla aslında bir kez daha kandırılmakta olduklarını anlatacaklarını kaydeden Önder Aksakal, 
17 Nisan sabahı Türkiye yeniden kurtuluşun ışıklarıyla, Cumhuriyetin aydınlığında insanca bir yaşamın ufkuna yelken açacaktır. 
Buna inanıyoruz.Yeri geldiğinde “dünya 5’den büyüktür” diyenler unutmamalıdır ki;“Türkiye 1’den Büyüktür!”” dedi.