Demokratik Sol Parti (DSP) Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçiminde  hayır diyeceklerini  bir kez daha yineledi. DSP Yüreğir İlçesi Yönetim Kurulu Üyeleri ,  DSP Yumurtalık İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, DSP Yüreğir İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi Başkanı Hakkı Bulut  ile birlikte Yüreğir İlçesinde vatandaşla  kenetlenen DSP kafilesi   hayırlı çalışmalarına devam ediyor. Yüreğir ve Yumurtalık İlçelerinde vatandaşlara DSP Genel Merkezi tarafından hazırlanan referandum seçimi bildirgesini dağıtan DSP kafilesi ; Yüreğir    ve Yumurtalık halkına DSP’nin neden hayır deme gerekçelerini anlattı.  DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, ,  DSP Yumurtalık İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, DSP Yüreğir İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi Başkanı Hakkı Bulut , Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinin en kritik günlerinden geçtiğini söyleyerek vatandaşlardan referandum seçiminde hayır oyu kullanmalarını istediler. 

“DSP CUMHURİYET REJİMİNİN DEĞİŞTİRİLMEMESİ İÇİN CANLA  BAŞLA  MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEK”
Demokratik Sol Parti (DSP) Kurucu Genel Başkanı devlet adamı  merhum Bülent Ecevit’in öğrencileri olarak Cumhuriyet rejiminin değiştirilmemesi için canla  başla  mücadele vermeye devam edeceklerini  belirten Başkan Ayhan Ağdaş, “ DSP  Genel Başkanımız  Önder Aksakal ve Genel Merkez Yöneticilerimiz, İl Başkanımız Selami Gördebil ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte halkın önüne getirilecek olan referandum sandığından kahverengi oyların çoğunlukla çıkması için halkımızla buluşmaya devam ettik. Böyle bir dayatmaya karşın tüm örgütleriyle 'hayır' denilmesi için var gücüyle çalıştık.” dedi.

“BUGÜN DEMOKRASİNİN TOPYEKUN ORTADAN KALDIRILMASI TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Ülkenin siyasi tarihinde yaşanılan antidemokratik dönemlerin ardından, bugün demokrasinin topyekun ortadan kaldırılması tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını öne süren  Başkan  Ayhan Ağdaş,"Demokratik Sol Parti olarak karşı durduğumuz konu, antidemokratik seçim yasasıyla oluşturulmuş ve toplumun gerçek yapısının temsil edilmediği bir Meclis eliyle tamamen 'hakim gücün' iradesi tahtında oluşturulmuş değişiklikler sistematiğinin Türkiye halkına kabul ettirilmeye çalışılmasıdır.Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" anlayışının sadece Meclisteki seçilmiş milletvekillerin iradesini değil, kuvvetler ayrılığı prensibinin ana ayaklarının tümünün iradesini beraberinde barındırmaktadır. Yürütmenin başı cumhurbaşkanı olabilir ama egemenlik bir cumhurbaşkanının tek satırlık imzasına mahkum edilemez." dedi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BİR YETKİ  GÜCÜ ORTAYA ÇIKARTACAK”
DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, anayasa değişikliğinin milleti birey ve yurttaş olmaktan çıkarıp "teba, kul" statüsüne indirgeyecek bir yetki gücü ortaya çıkaracağını savunarak, "Bu kabul edilemez. Zira sorun bugün iş başında olan cumhurbaşkanından ziyade yerine seçilecek olanın elde edeceği sınırsız yetkilerle neler yapabileceğidir. Bugünkü cumhurbaşkanı, 'tek millet tek devlet tek dil' diyor. Yerine gelen, 'her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık' derse ne olacak?" şeklinde konuştu.