Uzun yıllar Meclis Başkan Vekilliği ve meclis üyeliği yapan Sayım Azmaz organizesine tecrübenin, bilginin, birikimin paylaşıldığı toplantıya siyasetin duayenleri bir araya geldiler. Adana nın efsane isimlerinden olan Aytaç Durak, Yıldıray Arıkan, Ahmet Ünal, Sayım Azmaz, Şevki Kaya, Mahmut Doğru, H. Ali Yaşar, Mustafa Göçer, İsmail Özgen, Mehmet Müftüoğlu, Murat Filazi, Murat Altungül, Kemal Çelik Durgaç, Aytaç Bilgen, Cahit Kavak, Cemal Oğuzhan ve Selahattin Gürbüz katıldılar.
Adana da iz bırakan yatırımlardan olan; Sarıçam Dere yatağının ıslah edilmesi, Çatalan Suyu taşıma kanalının çok stratejik bir biçimde yapılması, hala Adana nın yükünü çeken arıtma tesislerinin günümüze ulaşan hizmet görmesi bunu ileriyi öngören düşünceleriyle projelendirmeleri, Çatalan üzerindeki köprülerin tarihe kafa tutan yapısı ve adeta bir sanat eseri gibi bir değer olmasına karar veren siyasetçiler, Ülkemizin en büyük Parklarından birisi olan Merkez Park projesinin oluşmasına karar veren bu toplantının konukları hala dinç ve Adana için görüş belirtmeleri toplantının ana temasını oluşturdu. 
Adana nın önem arzeden müteşebbislerinden Sayım Azmaz konuşmasında “ Adana ya değer katan bu değerlerimizin bir araya gelmesine vesile olmak onur verici kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah olumlu reaksiyon gören bu tür etkinliklerimizin sıkça tekrarlanacağını umuyorum. İnanılmaz güzellikte geçen toplantımızda önemli bilgi alış verişleri yaptık. Geçmişteki olumlu ve şimdi gülümseten karşı görüşlerimizi kısaca geçmişi ele aldık, yad ettik, hala Adana için yapılabilecekleri dile getirdik. Sonuçta her şeyin Adana ve Adana lılar için olduğu müştereğinde buluştuk. Halen aktif siyasetin ve yönetimin içinde olan arkadaşlarımızın ilgisi ve alakası da takdire şayandı.” Diyerek tüm konuklara teşekkür etti.


Konuklar arasında bulunan Aytaç Durak ın özel ilgi odağı olduğu buluşma kendisinin derin tecrübe ve bilgisinden yararlanıldı. Toplantı müthiş lezzet ve tad dolu ikramlar ve sohbetlerle özellikle hoş anılan hatıraların paylaşılmasıyla devam etti.