SONER KAN

ADANA - Hakkındaki soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ek bir uzatma kararı alınmayınca 2 Nisan itibari ile yeniden koltuğuna oturdu. Durak, yaklaşık 4.5 yıl önce belediyeye astırdığı, ancak görevden uzaklaştırılması ile birlikte sökülen ve üzerinde; “Dürüst olmak esastır, önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir” tabelasını yeniden astırdı.

 

SİZİ RAHAT BIRAKMAZLAR

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın girişine astırdığı tabelanın önünde açıklama yapan Durak, söz konusu panoyu işaret edip, “Bu vecizenin tüm belediye başkan arkadaşlarımızın göz ardı etmemelerini istiyorum” yorumunu yaptı. Türkiye’de çok dürüst ve namuslu insanlar olduğunu, ancak bir makam sahibi olan ve bir telefonu ile birçok kişiye menfaat sağlayacak ya da engelleyecek konumda olan birini de rahat bırakmayacaklarını anlatan Durak, “Önemli olan sizin orada dik durmanız, adalet ve düzeni sağlayabilmenizdir” dedi.

 

ÜZERİME DALGA DALGA GELİNDİ

Şu ya da bu nedenden dolayı 4 yıl 2 ay boyunca herhangi bir yargı kararı olmamasına rağmen görevden uzaklaştırıldığını kaydeden Durak, “Bu 4 yıllık süreçte üzerime dalga dalga gelindi. Belediyedeki icraatım olsun, ailemin bütün fertlerinin harcamaları olsun, tabiri caizse 7 ceddimin yurtiçi ve yurtdışı hesaplarını araştırdılar. Allah’a şükür suç yoktu, suç olacak bir şey de yoktu” ifadesini kullandı.

 

‘İMAR MECLİSİ’ KURULDU

Durak, şöyle devam etti; “Türkiye’de bu olaylar, başka belediyelerde olmadı mı? Ben ayrıldıktan sonra, geçmiş dönemde 5 yıllık 5 dönemlik belediye başkanlık dönemimde olmayan olaylar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde oldu maalesef. ‘İmar Meclisi’ kuruldu, belediye baskınları, darp, adam kaçırma, yolsuzluklar aldı başını gitti. Öyle bir noktaya geldiği ki, İmar Komisyonu Başkanı’nın 11 kurşunla öldürülmesine kadar uzandı.”

 

EN DÜRÜST BELEDİYE BAŞKANIYIM

Hakkında iftirada bulunanlar hakkında 21 dava açtığını ve bu davaların tamamını kazandığını anlatan Durak, “Gelen 86 müfettişin incelediği yüzlerce dosya sonucu açtıkları davalarda ne oldu? İddiada bulunanlar oldu ama suç bulamadılar, çünkü suç yoktu. Gerek müfterilerin, gerekse iktidarın tüm bu uğraşlarından sonra gelinen bu noktada rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki, Türkiye’de en dürüst ve en rasyonel çalışan belediye başkanı olduğumu onlar kanıtladı” diye konuştu.