Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Fatih Köylü, Doğru Yol Partisi'nin siyasi yasakların kaldırılması ve Türkiye'nin kalkınmasında oynadığı rolle siyasi tarihimize adını altın harflerle yazdırdığını söyledi.
Fatih Köylü, Doğru Yol Partisi'nin kuruluşunun 29’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. DYP'nin adını değiştirerek, 1946'da hizmet kervanını başlatan Demokrat Partinin adını aldığını hatırlatan Fatih Köylü, DYP'nin kuruluşundan itibaren demokrasinin savunuculuğunu üstlendiğini kaydetti.
İhtilal ortamının zor şartlarında 23 Haziran 1983 tarihinde demokrasiye gönül vermiş kişiler tarafından kurulduğunu belirten Fatih Köylü, darbe kadrolarının bütün engellemelerine karşılık DYP'nin halkla bütünleşmeyi başardığını ifade etti.
DYP'nin siyasi yasakların kaldırılmasında etkin bir rol oynağına işaret eden Fatih Köylü, DYP kadrolarının da Demokrat Parti misyonunun gereği olarak demokrasi ve halka hizmet felsefesinden taviz vermeyerek, DYP'yi Demokrat Parti olarak bugünlere ulaştırdıklarını belirtti.
Demokratların, dün DYP çatısı altında olduğu gibi bugün de Demokrat Parti bayrağı etrafında aynı şevkle çalıştıklarını işaret eden Fatih Köylü, "Darbelere, kesintilere rağmen 1946'da kalkan demokrasi ve hizmet kervanı yoluna devam ediyor. DP, AP, DYP, ANAP, bugün de DP olarak halkımızı hak ettiği demokratik ortama ve refah düzeyine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. DYP'de büyük dava misyonunun partisi olarak, Türk demokrasisine büyük hizmetler vermiş, ülkemizin kalkınması için büyük çaba harcamıştır. Bu vesileyle başta Celal Bayar, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan, Turgut Özal olmak üzere tüm demokrasi sevdalılarını ve şehitlerimizi bir kez daha anıyor, eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, eski Başbakanımız Tansu Çiller,  Genel Başkanımız Gültekin Uysal’a ve demokrasi mücadalesine emeği geçenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.