CHP tarafından Pazar günü İstanbul Taksim Meydanında düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine yoğun bir katılım sağlanması için büyük çaba gösteren CHP’li Türkmen mitinge katılanlara, kendisi katılamayıp akraba, eş dostunun katılmasını sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti.
 
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Türkmen miting öncesi hafta boyunca sık sık gönderdiği SMS’ler, sosyal medya paylaşımları ve basın açıklamaları ile mitingin önemine dikkat çekerek, mitinge katılımın en yüksek düzeyde olması için adeta vatandaşı mesaj bombardımanına tuttu. 
Türkmen gönderdiği mesajlarda; “demokrasiyi her tür karşıt güçlere karşı savunmak, korumak, laik demokratik Cumhuriyetimize ve kazanımlarına sahip çıkmak için karşıt her güce karşı beraber dik durmalıyız. Sen, ben, biz, hepimiz, hep birlikte umutsuzluğu umuda, korku ve yalnızlığı cesaret ve güvene dönüştürelim. Katılamayacak olan vatandaşlarımız da İstanbul’daki akraba ve yakınlarının katılımını mutlaka sağlasın” şeklindeki ifadeleriyle mitinge katılımın mümkün olduğu kadar yoğun olması için büyük çaba sarf etti.

Taksim meydanına toplanan yüzbinlerin gösterdiği birlikteliğin çok önemli olduğunu ifade eden Türkmen, “vatandaşımız bu yoğun katılım ile adeta destan yazdı. Hepsine minnettarım. Katılımın bu derece yüksek olmasında emeği olan katkı veren başta Partimiz İstanbul il ve ilçe teşkilatları, Kadın Kolları ve Belediyelerimiz olmak üzere, mitinge katılan her yurttaşımıza, kendisi katılamayıp da eş dost akraba ve yakınının katılımını sağlayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.