Ülkeyi rejim değişikliğine götürecek olan Anayasa teklifinin TBMM ikinci tur görüşmeleri sonrasında Referanduma gidecek bir sayı ile kabul edilmesinin hemen ardından sahaya inen Elif Doğan Türkmen, Adana’da vatandaşlarla bir araya geldiği mahalle toplantısıyla “HAYIR Kampanyasına” start verdi. 
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, uzun bir mesai ile sabahlara kadar süren Anayasa Değişiklik Teklifinin Meclis’teki görüşmeleri biter bitmez Adana’ya dönerek, ayağının tozuyla Yüreğir İlçesi Dedekorkut Mahallesinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Anayasa değişikliğinin bir parti meselesi değil, rejim meselesi olduğunu ifade eden Elif Doğan Türkmen, “geleceğimizi tek adamın diktasına teslim etmeyeceğiz” dedi.
Vatandaşın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği toplantıda konuşan Elif Doğan Türkmen, Anayasa değişikliğinin bir parti meselesi değil, rejim meselesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
    “Anayasa Değişiklik görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri olarak hepimiz yoğun bir mücadele verdik. Bu teklifin geçmemesi için adeta savaştık. Ancak parmak çoğunluğu ile teklif referanduma gidecek bir sayı ile TBMM’de kabul edildi. 

 Şimdi Referandumda halkımız vereceği oy ile bir karar verecek. Ya Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkarak HAYIR diyecek, ya da ülkenin tüm geleceğini tek adamın eline, egosuna, kaprisine emanet ederek, ülkeyi bir dikta rejimine teslim edecek.
Bugüne kadar yerel veya genel seçimlerde hangi siyasi görüş doğrultusunda hangi partiye oy vermiş olursak olalım, Referandum oylamasında ‘HAYIR” oyu kullanmak zorundayız. Çünkü referandum oylaması bir parti veya partilerin meselesi değil, bir rejim meselesidir. Ülkemizin ve dolayısıyla çocuklarımızın geleceği meselesidir”
    Anayasa Değişikliğinin ülkenin ve insanlarımızın temel sorunlarına çare üretmeyeceğini de kaydeden Elif Doğan Türkmen,” halkın dertleri, halkın sorunu, halkın gündemi bu değişikliğin içinde yok. Bu değişiklik ekonomiyi düzeltmeyecek, işsizliğe çare olmayacak, doları düşürmeyecek, terörü bitirmeyecek. Halk ölüyor, acının biri bitmeden diğeri başlıyor. OHAL oldu “OLAĞAN HAL” dedi.

Anayasa değişikliklerinin toplumsal uzlaşı ile hazırlanması gerektiğini de ifade eden Elif Doğan Türkmen şunları söyledi:
“Anayasa değişikliğine; tek bir kişiye ve tek adam diktatörlüğüne hizmet ettiği için HAYIR diyoruz. Bir kişiyi, hem parti başkanı, hem meclis başkanı, hem hükümet başkanı, hem yargının başı yaptığı için HAYIR diyoruz. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, temel hak ve özgürlüklerimizi çöpe attığı için HAYIR diyoruz. Baskının, şiddetin ve terör ortamının kalıcı olmaması için HAYIR diyoruz. Çocuklarımızın barış ve kardeşlik içinde özgürce yaşayabilmesi için HAYIR diyoruz. Ve HAYIR demek durumundayız”