Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, 11 ay önce başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Adana'daki çeşitli sivil toplum örgütleri, odalar ve birlikleri ziyaret eden, ev ve mahalle toplantılarıyla hemşehrilerinin sorunlarını dinleyen genç siyasetçi, gazete aracılığıyla da Seyhanlılar'ın ev ve işyerlerine ulaştı.

Yerel ve yaygın basında çıkan çalışmaların yanısıra Soner Anafarta'nın özgeçmişiyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel yönetimlere ilişkin açıklamalarına yer verilen 'Emeği Gösteren Gazete' 20 sayfalık pırıl pırıl baskısı ve haberleriyle Seyhanlılar'dan büyük ilgi gördü.

Reşatbey Mahallesi'ndeki esnafla TOKİ’nin AVM girişimine inat 5 Ocak Stadyumu önünde kurulan semt pazarında vatandaşlara ve esnafa dağıtılan gazetenin manşetindeki "Katılımcı ve toplumcu başkan geliyor" başlığı dikkati çekti.

Seyhan'ın tüm mahallelerine dağıtılan tanıtım broşüründen sonra Anafarta'nın projelerinin ve öngörülerininin anlatıldığı gazete, pazarı gezen yabancı turistlerden de olumlu tepki aldı. Turistlere özellikle  Kurtuluş Meydanı’nda başlayıp Taşköprü'ye kadar devam eden ‘Turizm Kalkınma Projesi’ni tanıtımı okutuldu. Çıkarılan gazetenin binlercesini sokaklarda dağıtacak olan geniş bir ekibin günün rotası olan Reşatbey'de dağıttığı gazeteyi gören yabancı misafirler de birer gazeteyi evlerine götürdü.

Seyhan'da genç, yaşlı, öğrenci, emekli, kadın ve çocuklar için ayrı ayrı haber ve projelerin yer aldığı gazeteyi yoğun uğraşlar sonucunda hemşehrilerine dağıtmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Soner Anafarta, "Katılımcı (hep beraber) ve toplumcu (toplum yararına) belediyeciliğin güzel örneğini sergileyeceğiz. Tek bir amacımız var o da, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak" dedi.