Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DİSK Bölge Başkanlığını ziyaret ederek işçilerle sohbet etti. DİSK Bölge Başkanı Yaşar Gündoğdu, 31 Mart Yerel Seçimlerinde emekten yana adayları destekleme konusunda net tavır içinde olduklarını belirterek, Başkan Soner Çetin’i “işçi ve emek dostu” olarak niteledi.

DİSK Bölge Başkanı Yaşar Gündoğdu, yerel seçimlerde emekten yana olan adaylardan yana tavır alacaklarını belirterek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e destek olacaklarını açıkladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DİSK Bölge Başkanlığını ziyaret ederek, işçilerle buluştu ve sohbet etti. Eski Çalışma Bakanı Nihat Matkap’ın da katıldığı ziyarette konuşan DİSK Bölge Başkanı Yaşar Gündoğdu, “Bu seçimlerde DİSK’in tavrı net. Emekten yana olan adayları destekliyoruz. Güvenlik çalışanlarının Adana’da ilk örgütlendiği kurum Çukurova Belediyesi. Ayrıca taşeron işçiler de Adana’da ilk olarak Çukurova Belediyesi’nde örgütlendi. Taşeron kaldırılmasının ardından yine Çukurova Belediyesi’nde örgütlendik. En iyi toplu iş sözleşmesini burada imzaladık. Başkan Soner Çetin emek dostudur. Kendisini destekliyoruz” dedi.

Yaşar Gündoğdu, Soner Çetin’in ikinci döneminin Çukurova ve belediye işçileri açısından daha iyi olacağına inandığını da belirtti.

İŞÇİ DOSTU OLMAK GURUR VERİCİ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, işçi dostu olarak nitelendirilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Buna layık olmaya çalıştığını kaydeden Başkan Çetin şunları söyledi:

“DİSK Bölge Başkanının bana işçi dostu ve yoldaşım demesi benim için gurur verici. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin 2 bin 200 lira olması gerektiğini söylemesinin ardından biz bunu hemen Kasım ayında yürürlüğe koyduk. Hatta en düşük maaşı 2 bin 450 lira yaptık. Yol ve park bahçeler çalışanları bu rakamın yüzde 10, temizlik işçileri de yüzde 15 fazlasını alıyor. DİSK, asgari ücretin 2 bin 800 lira olmasını istemişti. Biz temizlik işçilerinde bu rakamı yakaladık.”

Asgari ücretin 2 bin 20 liraya çıkarılmasında kendilerinin verdiği maaşın etkili olduğunu söyleyen Başkan Soner Çetin, tüm bunları belediyenin sınırlı imkanlarıyla tasarruf ederek yaptıklarını anlattı.

Başkan Soner Çetin, işçiye en iyi maaşı verirken önemli hizmetlere imza attıklarını, her hafta bir açılış ve temel atma töreni düzenlediklerini ifade etti.