Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, emeklilerin CHP iktidarında emekliliğin tadını çıkaracağını söyledi. Bulut, “Hayatlarının baharını yaşaması gerekirken yoksullukla, yoklukla boğuşan başımızın tacı olan emekli büyüklerimiz CHP iktidarında rahata kavuşacak, geçim derdi olmayan, huzurlu, mutlu bir yaşam sürecekler” dedi.

“EMEKLİLER HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE YAŞAYAMIYOR”

Türkiye’de emeklilerin hak ettikleri bir yaşam süremediğini vurgulayan CHP Adana Milletvekili Adayı Bulut, emeklilerin gelir düzeyi ve yaşam standartlarının Avrupa ülkeleriyle kıyaslanamayacak kadar kötü kötü olduğunun altını çizdi. CHP’nin her bir yurttaşın daha kaliteli bir yaşam sürmesi için akılcı, çözüm getiren, adil politikalar ürettiğini kaydeden Bulut, emeklilere CHP iktidarında dini bayramlarda birer maaş ikramiye verileceğini, çalışanların maaşıyla emekli maaşı arasındaki uçurumun kapatılacağını dile getirdi.

 “EMEKLİ AYLIKLARI GIDA ÜRÜNLERİNİN ENFLASYONUNA GÖRE ARTACAK”

Bulut, “Ayrıca emekli yurttaşlarımızın milli gelir artışından refah payı almasını sağlayacağımız gibi emekli aylıklarını gıda ürünlerinin enflasyonuna göre artıracağız. Kamuoyunda sıkça tartışılan banka promosyonu sorunu da yine CHP iktidarında çözülecek ve emeklilerimiz kamu çalışanlarıyla aynı oranda banka promosyonu alacak.  Bir diğer önemli sorun olan muayene ve ilaç katılım paylarıyla fark ücretleri de emeklilerden alınmayacak. İntibak yasasıyla emeklilerin aylıkları arasındaki eşitsizlikler de giderilecek” diye konuştu.

“LÜTUF DEĞİL HAKKIN TESLİMİ”

Emeklilerin gerçek anlamda bir yaşam mücadelesi verdiğinin altını çizen CHP Adana Milletvekili adayı Burhanettin Bulut, CHP’nin emeklilere yönelik vaatlerinin bir lütuf değil, hakkın teslimi olduğunu söyledi. Bulut, “Emeklilerimiz çok daha iyisini hak ediyor ve CHP olarak emeklilerimize insanca yaşayabilecekleri olanakları sağlamak boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

“CHP EMEKLİLERİN YANINDA”

Emeklilerin çay parası olmadığı için kahvehaneye dahi gidemediğini ifade eden Bulut, CHP’nin hamaset değil çözüm getiren somut projelerle siyaset yaptığını vurguladı. CHP’nin hep emeklilerin yanında olduğunun altını çizen Bulut, CHP’nin diğer partiler tarafından da gerçekliği kabul edilmiş seçim bildirgesiyle emeklilerin tüm sorunlarına çözüm getirdiğini sözlerine ekledi.