Ziyarette, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Haziran 2011 tarihinde Adana mitinginde verdiği Arena Stadyumu ve Kapalı Spor Salonu müjdeleri ile ilgili son durumu soran Milletvekili Erdinç, Bakan Suat Kılıç’tan ‘Başbakanımızın verdiği sözler mutlaka yerine getirilecek bundan kimsenin kuşkusu olmasın’ cevabını aldı.

Görüşmede Bakan Suat Kılıç, 12 Haziran seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözler doğrultusunda Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya, Mersin, Samsun, Kocaeli, Sakarya ve Trabzon’a yeni stadyum yapacaklarını ifade ederek, 33 bin kişilik Adana Stadyumu'nun projesinin tamamlandığını ve çok kısa bir zamanda ihaleye çıkılacağını,7500 kişilik
Kapalı spor salonu ile ilgili çalışmaların ise devam ettiğini belirtti.

Bakan Kılıç, “TOKİ işbirliği çerçevesinde yapılacak olan yeni stadyumun protokolünü Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile imzaladık. Bu ne demek oluyor? İnşaat bütçesi hazır demektir. Stadyumun yapımına en kısa sürede başlayacak ve bitirip teslim edeceğiz” dedi.

Milletvekili Erdinç, Bakan Kılıç’a Adana’ya gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, “Bakanımız Adana için yapılacak olan projelerin hangi aşamaya geldiğini bizlere anlattı. Adana Stadyumu bitince Adanalılar maçları daha güzel bir ortamda, daha güzel şartlarda izleme imkânına kavuşacaklar. Ayrıca 7 bin 500 yüz kişilik kapalı spor salonunun projesinin Bakanlıkça onaylandığını, TOKİ tarafından ihaleye çıkmasının beklendiğini öğrendik. Bunun dışında Yüreğir ilçemize gençlik merkezi yapılacak. Yüreğir Gençlik Merkezi ile Adana Merkez Atletizm Pistinin yapımı 2013 yılı yatırım kapsamına alınmıştır. Kalkınma Bakanlığı’na imzaya gönderilen bu yatırımların imzadan dönmesi bekleniyor. Bu projelerde en hızlı ve en kısa sürede hayat geçirilecek ve Adanamız sporda da gerekli seviyeye çıkmış olacak. Şimdiden Adana’ya ve Yüreğir’e hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.