Erginkara yaptığı açıklamada ‘kapının önüne koymakla tehdit biz itiraz edenleri korkutmaz ancak bunlarla itaat edenleri korkutabilirsiniz’ dedi. Fikri Sağlar’a yapılan tahammülsüzlüğe sessiz kalmayacaklarını da vurgulayan Erginkara bu yapılanın aba altından sopa göstermekten başka bir şey olmadığını dile getirdi.

İşte Muhammet ERGİNKARA’nın açıklamasının tamamı:

Öncelikle CHP Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin Meclis'te yaptığı bir konuşmada söylediği bir söz ile başlamak istiyorum; "Dünyayı itaat edenler değil itiraz edenler değiştirir" bizde sonuna kadar kötü yapılan her şeye itiraz edeceğiz, öyle arkası boş kapının önüne koyarım tehditleri bize geri adım attıramaz o ancak itaat edenlerin korkusu olabilir.
Kavga etmeyecekmişiz niye kavga etmeyeceğiz niye sorgulamayacağız niye hesap sormayacağız biz tabanız unutmayın: “Sel Gider, Kum Kalır.” 
Bizler kavga edeceğiz sorgulayacağız hesap soracağız; sizin yanlış adaylarınızla kavga edeceğiz onları sorgulayacağız onların hesabını soracağız partiye devşirdiğiniz isimlerle kavga edeceğiz Laikliği sindirememiş MYK’larınızla Atatürkçülüğü sindirememiş MYK’larınızla kavga edeceğiz onlara bunun hesabını soracağız yok öyle sopa göstererek yaptığınız yanlışları örtmek. 
Önce kavga edenleri kapının önüne koymakla tehdit edip bir gün sonra eleştirene bile tahammül edemeyip onu kapının önüne koyma girişiminde bulunmanın hesabı sorulmayacak mı?
Fikri Sağlar ile siyaset yapmıyor olabilirim onu desteklemiyor olabilirim ancak ona yapılan bu tahammülsüzlüğe sessiz kalacağım anlamına gelmiyor. Fikri Sağlar çıkıp PM’de bizim söylemlerimizin bir önemi yok dinlenmiyoruz dedi diye ne disipline sevk etmenin neresi doğru olabilir? Bu bence aba altından sopa göstermekten başka bir şey değildir, bu yaptığınız çıkacak genel başkan adaylarını ve onları destekleyenleri üstü kapalı tehdit etmektir. Çıkmayın karşımıza çıkarsanız diğer bazı partilerde olduğu gibi rakip çıkan düşmandır mantığı ile sizlere disiplin yolunu gösteririz demekten başka hiçbir şey değildir. 
Bu yaklaşımlarınızı kabul etmeyeceğiz. Bu yaklaşımınızla kavga edeceğiz sorgulayacağız… Bu değişim artık şarttan öne zorunluluk haline gelmiştir. İş tehditte vardıysa yapacak tek şey tüm muhalif isimlerin yan yana gelmesi 16 Nisan’da nasıl her görüşten insan Türkiye’nin geleceği için bir araya gelip birlik içinde durduysa şimdi sıra Cumhuriyetin kalan son kalesi CHP’de birlik içinde durmakta… Tüm değişim isteyen saflar aynı masada oturup CHP’nin geleceği için Türkiye’nin geleceği için taşın altına koymakla yükümlüdür. Taban sizden değişimi hep birlikte sağlamanızı istiyor. Bölünmeyin bölünerek değil birleşerek kazanacağız"