Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Kontenjan Aday Adayı ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye’de oluşan korku imparatorluğunun CHP iktidarıyla yok edileceğini vurguladı. CHP’nin Adana’da oluşturacağı iyi bir listeyle birinci parti olacağına yürekten inandığını dile getiren Esendemir, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP iktidarıyla insanların daha özgür olacağını dile getiren Esendemir, “Adana ve Mersin, CHP için büyük önem taşıyor. İki kentimiz iktidar eliyle adeta üvey evlat muamelesi gördü. Özellikle Adana, başta teşvik sistemi olmak üzere birçok alanda geri bırakıldı. Sanayi, kültür-sanat ve sporun yanı sıra tarımın beşiği konumundaki kentimizi kaderine terk etmek kimsenin hakkı olmamalı. Biz Adana için ortaya yüreğimizi koyduk. CHP iktidarıyla Adana’nın tüm potansiyelini dünyaya açacağız” diye konuştu.
“ELEŞTİRİ HAKKINA SAYGI DUYACAĞIZ”

CHP’nin Türkiye’nin sigortası ve demokrasinin teminatı olduğunu dile getiren Esendemir, “Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız. İnsanları susturmayacağız, konuşturacağız. Basına yönelik sansürü ortadan kaldıracağız. Korku imparatorluğunu yok edeceğiz. Eleştiri hakkına saygı duyacağız” dedi.

CHP Adana İl Başkanlığı’nda il başkanı, milletvekili aday adayları, belediye başkanları ve partililerinin yanı sıra 60’a yakın gazeteciyle ilk ve tek aday adaylığı açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken, Adana basın camiasının ‘ağabeyi’ olarak bilinen, sadece gazetecilerin değil toplumun tüm kesimlerinin yardımcısı olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, “Adana’nın geri kalmışlığına, işsizliğe, ranta, tarım topraklarının heba edilmesine, gazetecilere karşı girişilen baskıya karşı duracağız. Haykıracağız” diye konuştu.

 “CHP, CAN SİMİDİ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin çevre ülkelerle diyalogu kopma derecesine gelen Türkiye’nin can simidi olduğunu dile getiren Esendemir, “Bu krizden çıkış ancak CHP iktidarı ile mümkün olacaktır. Bugün ülkemizde birçok gazeteci cezaevinde bulunurken,  Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’ndaki bazı maddeler nedeniyle gazeteciler özgür davranmaktan uzak tutulmaktadır.  Sansür ileri boyutlara ulaşmış,  gazeteciler görevini yaparken iktidarın hedef göstermesi ile kutuplara ayrılmıştır.  Biz CHP’liler ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Bu sloganımız ile toplumun her kesimini kucaklayacak, sorunlarına sahip çıkacağız. Halkın, sesi, gözü, kulağı olacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta sulh, cihanda sulh sözlerine sadık kalacağız” diye konuştu.

“CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM”
Adana’nın, bölgenin ve ülkemizin daha müreffeh yarınlara ulaşması yönünde büyük çaba sarf edeceğini vurgulayan Esendemir, şunları söyledi:
“Adana’daki işsizliğe, beyin göçüne, üretimsizliğe, yatırımsızlığa, tarım topraklarının ranta kurban edilmesine, ötekileştirmeye, talana, vurdumduymazlığa, geri kalmışlığa, teşvik sistemine karşı duracağız. Kadınlarımız, çocuklarımız, öğrencilerimiz, emeklilerimiz, engellilerimiz, gazetecilerimiz, işçimiz için CHP ile birlikte Cumhuriyetimizi de kuran Ulu Önder Atatürk’ün deyimiyle; milletin efendisi köylümüz için, hak, evrensel hukuk ve adalet için haykıracağız. Sesimizi yükselteceğiz. Tüm halkımızı demokrasinin teminatı CHP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.”