Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te söz alarak 1999 yılında çıkarılan bir yasayla kazanılmış emeklilik hakları elinden alınan on binlerce mağdurun sesi oldu.

"MECLİS'TE ÇÖZELİM" ÇAĞRISI

Kamuoyunda 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen on binlerce mağdurun sorunlarına çözüm arayan Ayhan Barut, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir kez daha dile getirip çözüm istedi. Söz konusu EYT sorunun çözülmesi için daha önce Meclis'e soru önergesi verip kanun değişikliği teklifinde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'teki konuşmasında da tüm partilerin temsilcilerine "Samimiyseniz gelin bu sorunu artık çözelim" çağrısı yaptı.

MAĞDURİYETİ ANLATTI

TBMM'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a seslenen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Herkesin bildiği gibi Emeklilikte Yaşa Takılanlar diye adlandırılan vatandaşlarımız 08 Eylül 1999 tarihi öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu olarak çalışma hayatına başlamışlardır.  Ancak büyük bir sorunla karşı karşıyadırlar. Dönemin koalisyon hükümetince çıkarılan 4447 Sayılı Kanun geriye işletilmiş, erkeklerde 25 yıl 5 bin gün, kadınlarda ise 20 yıl 5 bin gün şartlarına göre emekli olabilecek yurttaşlarımız, 'kademeli emeklilik' uygulamasıyla mağdur edilmiştir" dedi.

"SORUN ÇÖZÜLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

AKP hükümetinin EYT mağduriyetinin giderileceği yönünde defalarca söz verdiğini anımsatan Ayhan Barut, "Fakat, emeklilik şartı için gerekli olan prim ve gün sayısını fazlasıyla yerine getirmiş vatandaşlarımızın mağduriyeti hala sürmektedir. Yurttaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalmak doğru değildir. Bu vatandaşlarımız hakları olmayan bir şeyi istemiyorlar, ellerinden alınan haklarını geri istiyorlar. EYT’lilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ne zaman harekete geçeceksiniz? Sorunun çözümü sağlanıncaya kadar konuyu gündemde tutacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.