Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, başkanlık sisteminin açlığa, hukuka, teröre, sağlığa, tarıma, eğitime ve bilime hiçbir fayda sağlamayacağına vurgu yaptı. İmamoğlu’nda CHP İlçe Başkanı Kasım Karaköse, ilçe yönetimi ve gençlik kollarıyla referandumda hayır çalışması yürüten Tümer, İmamoğlu Sanayi Sitesi, Traktörcüler Sitesi ve Danacılı köyünde iş dünyası, vatandaşlar, çiftçi ve köylülerle buluştu.
“FABRİKA YERİNE CEZAEVİ”
Türkiye'de fabrikaların kapatılıp yerine cezaevleri açıldığını kaydeden Tümer, “Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız da dünyadaki diğer tüm ülkelerde ülkemizdeki yargıya güven kalmamış. Esnaf iş yapamaz durumda. İhracat yapacak ülke kalmamış. Yatırımsızlık almış başını gidiyor. Türkiye'de fabrikalar kapanıyor yerine cezaevleri yapılıyor. Dünyada hiçbir parlamenter sistemde bölünme, parçalanma olmamış ancak başkanlık sistemi nedeniyle birçok ülke parçalanmıştır. Hepimizin bu ülkede emeği var, hakkı var. Hakkınızı hukukunuzu bir kişiye teslim etmeyin” diye konuştu.
“DEMOKRASİ BİLİNCİ VARSA KOALİSYON ZENGİNLİKTİR”
Getirilmek istenen sistemde başkan ve yardımcılarının hiçbir hukuki süreçte yargılanamayacağına işaret eden Tümer, “Türkiye bu saçmalığın uygulanabileceği bir ülke değil. Buna izin vermeyin” dedi.
Bir kişinin ve bir kesimin mutluluğu ve refahı için 80 milyon kişinin karanlığa sürüklenemeyeceğini belirten Tümer, “Bu partimizin değil ülkemizin bütünlüğünü ilgilendiren bir meseledir. 15 yılda istikrar getiremediyseniz suç vatandaşın değil. Koalisyonu kötülüyorlar ama Avrupa'da birçok ülke koalisyonla yönetiliyor. Çünkü demokrasi bilinci gelişmiş ülkelerde koalisyon bir zenginliktir. 16 Nisan'da hayır çıkacak, hepimiz için yeni bir umut ışığı doğacak” şeklinde konuştu.