2015 Genel Seçimlerinde aday gösterilerek milletvekili olması halinde yapacağı hizmetleri anlatan Mehmet Faruk Bozkurt, neden Ak Parti'yi seçtiğini anlatırken Ak Parti'nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışacağını belirtti. Ak Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mehmet Faruk Bozkurt, milletvekili seçilmesi durumunda şehir için tasarladığı projelerden bazılarını da açıkladı. 

2015 genel seçimleri için Adana'dan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olan ve Adana'nın başarılı İşadamlarından Mehmet Faruk Bozkurt, "Ak Parti'nin Adana'daki kurucularındanım 2002 yılında Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı olarak Ak Parti'de siyasete başladım. Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı olacağını tahmin ettiğim için Ak Parti'de siyasete girdim. Başarılı olacağını daha önce yaptığı çalışmalardan dolayı biliyordum. Ak Parti kurulduğunda onun için seçtim. Partide daha sonra 3 dönem İl Başkan yardımcılığı yaptım.Teşkilatın hemen hemen her kademesinde yer aldım.  Bir nefer gibi çalıştım. 2015 milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmaya karar verdim" dedi. 

Milletvekili olduğu takdirde yapmak istediği projelerden bazılarını açıklayan Faruk Bozkurt şunları söyledi.  "Adana'nın sorunlarının çözümü için kazandığım takdirde milletvekili olarak bütün gücümle çalışacağım. Partimizin 2023 hedefleri var, bu hedeflerden Adana'nın en büyük payı alabilmesi için mücadele edeceğim. Belediye Başkanlığı hangi partide olursa olsun metronun sorunlarını çözmek için hükümetle görüşmeler yapacağız. Bunun yanında  güney kuşak yolunu tamamlayacağız. İçinde olduğum sektörün en büyük sorunlarından olan arsa sorunlarının çözümü ve mania sorunları için çalışmalar yapacağız. Hükümet yatırımlarından Adana'ya en büyük payın gelmesini sağlayacağız. Marka üretimlerin Adana'ya getirilmesini sağlayacağız. İşsizliği azaltmak için üretim sahalarının çoğaltılması için projeleri hayata geçireceğiz.  Ayrıca eğitim yatırımlarının da Adana'ya getirilmesini sağlayacağız"