Programın açılış konuşmasını yapan Adana İl Başkanı Ahmet Cemil Yıldırım, şunları söyledi. “Her geçen gün fikirlerine ve görüşlerine daha çok ihtiyaç duyduğumuz, Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle yad ediyoruz. Erbakan Hocamız 84 yıllık ömrünün tamamını inandığı hak davaya adamış, inandığı bu hak davadan asla taviz vermemiş asrın müceddidiydi. Bu hak davayı bizlere öğreten bir mürşitti. O, tüm insanlığa hak nizamı hakim kılmak üzere ömrünü adamış bir mücahitti. Erbakan hocamız bu şerefli dava da yürürken çeşitli cenderelerden geçmiş, fakat davasından asla vazgeçmemiştir. İftiralara uğramış, hapse atılmış, birçok zorluklarla mücadele etmiş ama asla taviz vermemiştir. Hak yolda yürümeye devam etmiştir. Dava arkadaşlarına her zaman cesaret vermiş, güçlü ve kararlı olmalarını istemiştir. Bir milletin asıl gücü, topu tankı değil, inançlı evlatlarıdır diyerek de, gençliğe verilmesi gereken önemin altını çizmiştir. Sözlerime Erbakan Hocamın duası ile son vermek istiyorum. “Ya Rabbi sen bize her zaman Hak’kı Hak olarak göster, batılı batıl olarak göster. Hak’kı tutmayı nasip et, batıldan muhafaza eyle”. Programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Fatih Erbakan; “Milli Görüş davası yerde kalmaz”

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan’ın tüm hayatı boyunca Siyonizm’le mücadele ettiğini, hiçbir zaman korku ve ümitsizliğe kapılmadığının altını çizdiği konuşmasına şöyle devam etti.

“ Esselamu aleyküm muhterem kardeşlerim, hepinizi muhabbet ve hürmetle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Cenabı Allah bu toplantımızı en büyük hayırlara, en büyük ecirlere, milletimizin İslam aleminin ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olan çalışmalardan eylesin inşallah. Cenabı Allah, hanımıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, birlikteliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Ve hep birlikte son nefesimize kadar bu hak dava uğrunda mücadele etmeyi bizlere nasip etsin inşallah. Erbakan hocamızı anma toplantılarında bu akşama Adana’da ve geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin dört bir yanında, salonları dolduran sizler sadakat timsali Milli Görüşçülersiniz.

Erbakan Hocamızı, memleketinde Adana’da hemşerilerimizle birlikte anmanın ve anlamının bahtiyarlığını bu akşam hep birlikte yaşıyoruz. Bu akşam memleketinde, Adana’da öyle bir lideri anıyoruz ki, öyle bir mücahidi anıyoruz ki, öyle bir insanı anıyoruz ki, o insan hepinizin de çok iyi bildiği gibi, bundan yıllar önce Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında politikacıların, devlet adamlarının, siyasetçilerin icazet alabilmek için önünde kuyruğa girdiği bir dönemde, yiğit ve kahraman bir mücahit olarak meclis kürsüsünden; “bana ne Amerika’dan, bana ne Amerika’dan” diye haykıran bir lideri anıyoruz.

Sadece kendisinin arkasından hayır dua yapalım, kendisini kaybettiğimiz için birlikte hüzünlenelim, anılarımızı tazeleyelim diye bu toplantıları yapmıyoruz. Türkiye’nin ve Avrupa’nın dört bir yanında Erbakan Hocamızı anma toplantılarıyla zalimlere, ırkçı emperyalizme ve Siyonizm’e bir mesaj veriyoruz. Bütün dünyaya tarihi bir mesaj veriyoruz. Hep birlikte Milli Görüşçüler olarak diyoruz ki; “Ey dünya Siyonizm’i,  ey zalimler; Erbakan Hoca artık vefat etti, artık yok diye hiç boşu boşuna sevinmeyin. Erbakan Hoca artık yok diye hiç boşu boşuna kendinize gelin güvey olmayın. “Erbakan Hoca nasılsa öldü, artık onun davasına kimse sahip çıkmaz” diye, Erbakan Hocamızın tabiri ile, hiç gulu gulu dansı yapmaya kalkmayın. Evet, Erbakan Hocamız vefat etti, artık aramızda yok ama, bu anma toplantılarında gördüğümüz manzara, cenabı Allah’a şükürler olsun ki, O’nun davasına sahip çıkacak, O’nun sancağını tutup kaldıracak, O’na hayatta iken yarım bıraktırılan projeleri  birer, birer tamamlayacak binlerce, yüz binlerce, milyonlarca Erbakan var Elhamdülillah.” Dedi.