Özgür, bir süredir 5 Ocak Stadının yerine AVM yapılacağı söylentilerinin çıktığını hatırlatarak “Eğer Gaziantep bunu başardı ise, Adanalıda başarır, başarmalıdır da” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatih Özgür, Gaziantep’te yaşanan gelişmeleri özetleyerek Adana’daki kent dinamiklerinin neler yapması gerektiğini açıkladı. Özgür, şunları kaydetti:

“Kamil Ocak stadının yerine yapılacak inşaat projesinden vazgeçilmesi ve boşalacak alanın Kent Meydanı olacak şekilde düzenlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte AK Partili milletvekilleri, Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri birlikte Ankara’ya giderek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüşüp, projenin durdurulduğu yönünde söz aldı”

Değerli Adanalılar, görülüyor ki istenince “sabırla koruk helva oluyor”, çoban “tekeden süt sağıyor” imiş.

Yeter ki azmedile, yeter ki ihlâs ile yola çıkıla…

Bu örnek olay öncelikle “Başka seçenek yok, TOKİ’nin emrine boynumuz kıldan ince” diye “teslimiyetçi” davranan Seyhan Başkanı Sayın Azim Öztürk ile Büyükşehir Belediyesi’nin “v.Başkanı” Sayın Aldırmaz’a cesaret vermeli, ışık tutup, yol göstermelidir.

Saniyen bu işte başı çekmek AKP’nin “Duayen” İl Başkanı Sayın Yağcı’ya düşer; Ne yani, Hükümette Gaziantep’in Fatma Şahin’i varsa, Adanalı Ömer Çelik de yok mu?

Görülüyor ki gerçek hiç de “Durum Ümitsiz” karamsarlığıyla, Bakanlık “Görüş Bildir” deyince boyun eğip, “Olur” diyen Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediye Başkanlarının gördüğü gibi değilmiş;

“Kentten yana ‘Bir çare” var imiş; Yok gibi görünse dahi, istenince “Çare yaratılabilir imiş”; Gaziantep bunu kanıtladı.

O halde Belediyeler, Aldırmazlığı bırakıp, Azim ile yola koyulmalı;

Başlarına Çelik gibi iradesiyle Sayın Bakanı geçirip, Sayın Valinin Çoşkulu desteğiyle, biz Adanalıları da Gaziantepliler gibi sevindip mutlu etmeliler…

Bu nedenle, şimdiden tezi yok, “Zafer Haftasında” bu ruh ile, Adana dinamiklerini, en başta Sayın Bakan, Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanları ile İktidar Milletvekilleri öncülüğünde İl Milletvekilleri ve Adana dinamiklerini, Sonuç almadan gelmemek ahdi ile, Ankara’ya “Çıkarma yapmaya”; davet ediyorum.

Gaziantep başardı ise Adana da başarabilir, başarmalı!

5 Ocak Stadyumu da, Kamil Ocak gibi halkın olmalı; Kentin ortak yaşam alanı çirkin rant için araç yapılıp, Adana, Adanalı mahzun edilmemeli…”

HANİ SEYHAN MECLİSİ İŞİ YAVAŞTAN ALIYORDU?

CHP Seyhan Belediye Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Fatih Özgür, önceki gün olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’ne değindi. Meclis toplantısının kamu hafızasında mutlak suretle kayda alınması gerektiğini ifade eden Özgür, “Evvelce “Biz 1/5000’likleri yaptık, işi yavaştan alan başta Seyhan, İlçe Belediye Meclisleri” diyenler, dün, yasal süreleri de ihmal edip, Seyhan Meclisinin yaptığı 1/1000 planları, önce geri Seyhan’a yollamaya kalktılar; Uyarı üzerine konu BŞB Komisyonuna iade edildi. Böylece, “Seyhan’da imarın önünü kim tıkıyor” görüldü. Kimmiş işleri geciktiren?. “1/1000 ölçekli Plan 1/5000 ölçekli Plana uygun olmalı” diyerek, adeta BŞB/İlçe Meclisleri işbirliğini reddedip, “Vesayetçi” bakışı dillendirenler, dün sergilenen o yaklaşımla çelişen tavrı açıklayıp, kendi çelişkilerini izah etmelidirler” diye konuştu.