CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Fatih Özgür, Adana’ya büyük hizmetleri olduğunu vurguladığı Hacı Derviş Ağa, Arifzade Esat Bey Oğlu Asım Özbilen, Hacı Cumali Öztürk, Mustafa Özgür, Nuh Naci Yazgan, Nuri Has ve Seyit Tekin isimlerinin Adana’daki cadde veya sokaklara verilmesini istedi.

Kente hizmeti geçmiş olan insanlara vefa duygusunun ifadesine vesile olmak istediğini kaydeden Özgür, “Bu bağlamda Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na verdiğim dilekçe ile geçmişten günümüze Adana’ya ve ülkemize önemli katkıları sabit yedi hemşehrimizin isimlerinin 5216 sayılı yasadaki yetkilerine dayanarak uygun cadde ve bulvarlara verilmesini önerdim” dedi.

Hukuk Fakültesi’nde okuyan kızı Tansunaz Özgür ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen Özgür, “Adana kamuoyuna bir mesaj vermek için kızımla birlikte basın toplantısı düzenledim. Adanalı gençliğin Adana’ya sahip çıktığını gözler önüne sermek istedim. Geleceği gençlerle birlikte şekillendirmeliyiz” diye konuştu.

Adana’nın bazı yerlerine isimlerinin verilmesini istediği Mustafa Özgür, Nuri Has, Seyit Tekin ve Nuh Naci Yazgan’ın 1927 yılında Adana’daki ilk özel sektör sanayi kuruluşu olan Milli Mensucat’ı hizmete alıp Türkiye ve Adana ekonomisine katkıda bulunduğunu söyleyen Özgür, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nde grubu bulunan partilerin grup başkanlarını ve il başkanlarını ziyaret edeceğini kaydetti.

 

ÇEAŞ VE MİLLİ MENSUCAT’A DİKKAT ÇEKTİ
Toplantıda Adana’nın ekonomik dinamiklerine yönelik bir de çağrıda bulunan Özgür, 19 Şubat’ta yapılacak eski ÇEAŞ imtiyaz alanındaki dağıtım yetkisinin devri maınasındaki TEAŞ özelleştirmesine dikkat çekti. Özgür, yıllık üç katrilyon ciro, yaklaşık 600 milyar lira kaynak üreten bu yatırımın bölgenin öz varlığı olduğuna dikkat çekti.

Uzanlar döneminden önce Çukurova için önemli bir ekonomik varlık olan ÇEAŞ nemasının Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik öncülüğünde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, odalar, borsa ve sivil toplum örgütlerinin girişimiyle Adana’da kalması gerektiğini söyledi. Özgür, Milli Mensucat Fabrikası alanının da Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte Sanayi Müzesi olarak işlev görebileceğini sözlerine ekledi.