Toplumumuzun en hassas noktası olan engelliler konusunda, bizler ince düşünmek, empati kurmak zorundayız. Toplum olarak bu konuda hepimizin sorumluluğu var. Engellilerimizin sosyal hayatın içinde var olmaları ve sağlıklı bireyler gibi yaşamın içinde olmaları gerekir. Bu nedenle amacımız onların hayata tutunmalarını kolaylaştıracak adımlar atmak.

Bu konuda özellikle Yerel Yönetimlere Şehir Planlaması konusunda önemli görevler düşüyor. Kamusal yaşam alanlarından, ulaşım araçlarına kadar tüm çevresel unsurları engellilerimizin gereksinimleri dikkate alarak tasarlamalıyız. Yani engelli bireylerimizi sokağa çıkarmayı başarmak zorundayız. 2002 yılından beri AK Parti Hükümetleri olarak engellilerimizin başkalarına ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacak, hayatlarını kolaylaştıracak pek çok adım attık. Kanuni düzenlemelerin yanı sıra sosyal çalışmalarla engellilerimizi topluma entegre etmeye çalıştık” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün toplum olarak bilinçlenme, farkındalık yaratma günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten SARI  ‘’ Bugün ve bütün günler Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, onların yaşama sevinçlerini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermemize vesile olsun. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini unutmama temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.