Başkan Fikret Yeni, “15 Temmuz, meşru hükümeti yıkmak, milletin iradesini cebir yoluyla ele geçirmek isteyen hainlere, teröristlere verilmiş, nesiller boyu anlatılacak unutulmaz bir destandır” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, “15 Temmuz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında vücud bulmuş milletin birliğinin tezahürüdür. 15 Temmuz Türkiye'nin kuruluşundan bu güne kadar maruz kaldığı terör eylemlerinin farklı mahiyette vuku bulduğu hain bir girişimdir. Ne mutlu ki; kahramanlıkları ile nam salmış bu büyük millet 15 Temmuz gecesi şanlı Türk ordusunun içerisine sızmış hain terör örgütü üyelerine canları pahasına da olsa büyük ve unutulmayacak bir ders vermiştir” dedi.

‘YENİLMEZ İMANLARI VARDI’

Başkan Fikret Yeni, “O gece, milletimizin iradesine kararlı şekilde sahip çıkması karşısında, millete karşı silah kullanma cesareti gösteren hainlerin, milletten gasp edip millete karşı kullandıkları, ne silahları, ne tankları, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları vardı. Ancak sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımızın ise yenilmez imanları vardı. Emirleri komutanlarından değil, iradelerini teslim ettikleri Fethullahçı terör örgütünden ve hain elebaşından alan şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi ve devletimizin kesin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur” şeklinde konuştu.

‘MİLLETİN KORKACAĞINI SANDILAR’

Gözlerini dahi kırpmadan milletin iradesinin temsili TBMM'yi bombalayan, halkın üzerine ateş açan hainlerin, mukabele görmeyeceğini, milletin sokakları kendilerine bırakacağını, sineceğini, korkacağını sandığını söyleyen Başkan Fikret Yeni,
“Ancak, milletimiz üzerlerine ateş açan, bomba atan bu hainlere gözlerinin önünde şehit olan kardeşlerine rağmen meydanları bırakmamıştır. Gece boyunca Türkiye'nin birçok yerinde sayısız kahramanlık destanları yazılmıştır. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dik duruş sergilemiştir. Henüz sakalları çıkmamış gençlerden, ihtiyar delikanlılara kadar her yaş grubundan, her meslekten, her mezhepten, her etnik kökenden vatandaşımız, kardeşimiz, darbeciler karşısında tek vücud olmuştur.
Millet olarak bu coğrafyada yaşadığımız bin yıllık süreçte, sayısız ihanet ve saldırıya maruz kaldık. Aynı saldırı ve ihanetler değişik başlıklarla Cumhuriyet tarihi boyunca da karşımıza çıktı. Ülkemiz ne zaman gelişim adına hamle yapmış, ne zaman tam bağımsız kararlar almaya başlamışsa, kirli eller rol almış ve ivmelenen gelişmemizin önüne set olmaya çalışmıştır. Bu kimi zaman ekonomik, kimi zaman siyasi kimi zaman ise cunta hareketleriyle olmuştur. 15 Temmuz'da yaşanan hadise de bu minvalde vukuu bulmuş bir saldırıdır. Ülkemizin AK Parti iktidarları döneminde yakaladığı kesintisiz büyüme dönemini, bölgesinde söz sahibi bir aktör olma yolunda attığı adımları, geçmişin tersine kendisine biçilmiş rolleri oynamak yerine 'oyun kuran' ülke olma sürecini baltalamak isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, iç huzursuzluklar yaşamasını, pes etmesini bekleyenleri asla sevindirmeyeceğiz. Liderimizin tam ifadesiyle; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” dedi.

‘UNATMAYACAĞIZ’

15 Temmuz'un birinci yılında düzenlenen etkinlikler hakkında da bilgiler veren Başkan Fikret Yeni, şeyle konuştu:
“Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz'da, 81 ilde etkinlikler düzenleyeceğiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. O gece sokağa çıkan insanlar toplumun her kesiminden kendi iradesine, siyasete, demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıktılar. Biz de AK Parti olarak o gece koruduğumuz demokrasimizin bir parçası olarak anma törenlerimizi gerçekleştireceğiz. O gecenin ruhunu yaşatmak için meydanlarda olacağız. O gece uyumayacağız. Demokrasimize sahip çıkmak için 15 Temmuz'u, kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi anacağız. O gün şehrimizin her yerinde, araçlarımızda, ellerimizde bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız olacak. 15 Temmuz bu milletin her ferdinin ortak değeridir. Daha üzerinden henüz bir yıl geçmeden 15 Temmuz'u itibarsızlaştırmak isteyen, çeşitli yalan, iftira ve ithamlarla o gün yaşananları perdelemek, unutturmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu millet, demokrasisine, şehitlerine, gazilerine ebediyen sahip çıkacak güçlü bir ferasete sahiptir.”