Meydanda demokrasi nöbetine devam eden kalabalığa seslenen Başkan Fikret Yeni, Adanalılar’ın, 7 Ağustos’ta, AB Bakanı Ömer Çelik’in de katılımıyla gerçekleştirilen mitingde destan yazdığını söyledi.  Başkan Fikret Yeni, “7 Ağustos’ta gerçekten Adana bir başkaydı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana da bu meydanı hınça hınç doldurdunuz. ‘Meydanlar bizimdir’ dediniz. ‘Sokaklar bizimdir’ dediniz. ‘Bizden olmayanı, bu vatanın bir parçası olmayanı bu meydanlara girdirmeyiz’ dediniz. Öyle bir haykırdınız ki bu vatana göz dikmeye, bu vatanın bekasına göz diken, devletimize göz diken, Pensilvanya’da yaşayan FETÖ denilen o örgüte öyle bir ders verdiniz ki artık Allah’ın izniyle bu vatan üzerinde hesap yapamayacak” ded.

TEŞEKKÜR ETTİ
Adanalılar’a teşekkür eden Başkan Fikret Yeni, “Hepinizden Allah razı olsun. Hepiniz gerçekten vatan toprağında al bayrağımıza nasıl sahip çıkılacağını çok güzel gösterdiniz. 7 Ağustos’taki duruşunuzla dosta güven, düşmana büyük bir korku saldınız. Hepinizden Allah razı olsun Adana. Bu şanlı yürüyüşümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.  
Meydanı dolduran kalabalık tarafından konuşması “FETÖ’ye idam” sloganıyla kesilen Başkan Fikret Yeni, “İdam onun için herhalde kolay ölüm olur. İnşallah sürüne sürüne, yaşadığına pişman olarak ölecek. Vatansız bir şekilde ölecek” dedi.

‘MEVZUBAHİS VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR’
Nöbetlerin ilk günkü gibi coşku ve heyecanla devam ettiğini ifade eden Başkan Fikret Yeni, şöyle konuştu:
“Bugüne kadar tuttuğumuz nöbetler gerçekten takdire şayan. Her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Milletimiz ‘Mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır’ demeyi çok güzel gösterdi. Milletimiz siyasi görüşüne bakmaksızın, mensubu olduğu, içinde bulunduğu herhangi bir topluluğun özelliğine bakmaksızın bu devletin başkomutanı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara çıkın’ söylemiyle meydanları tanka topa bırakmadı. ‘Bu meydanların sahipleri biziz’ dedi. ‘Biz eğer bundan sonra çocuklarımızla beraber meydanlarda gezmek istiyorsak, sokaklara çıkmak istiyorsak, bugün meydanlarda olma günüdür’ dedi. Başkomutanımızın talimatına uyarak 15 Temmuz’dan beri meydanlarda toprağı kendisine döşek, bayrağı da yorgan etti. Çok mübarek ve kutsal nöbeti tutmaya devam ediyor. Hepinizden Allah razı olsun.”
STK’lara da teşekkür eden Başkan Fikret Yeni, “Burada bu nöbet ortamını sağlayan sivil toplum örgütlerimize, belediye başkanlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Allah onlardan da razı olsun” dedi.