Cumhur İttifakı’nda AK Parti’den Seyhan Belediye Başkan Adayı olan Fikret Yeni, ‘’Muhtarlarımızla el ele ve omuz omuza vererek, daha güzel, daha mutlu ve geleceği kucaklayan bir Seyhan inşa etmek istiyorum’’ dedi.

Yeni, mahalle muhtarlarının katılımıyla Seyhan Oteli’nde düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Gönül belediyeciliğini’’ Seyhan’a getirmek için yola çıktığını söyledi.

‘’Gönül belediyeciliğinin’’ oluşması noktasında vatandaşlarımıza sadece hizmet etmek için değil, Seyhan’ı, Seyhan’da yaşayan vatandaşlarımızla birlikte alınacak ortak kararlarla yönetme çabasında olacaklarını dile getiren Yeni, ‘’Seyhan’ın sorunlarının çözümünde, demokrasilerin ve yerel yönetimlerin mihenk taşı olan muhtarlarımız, bizim için çok önemli’’ dedi.

Yeni, muhtarların temel görevinin, vatandaşlarımızın ve mahallesinin sorunlarını ilgili mercilere ulaştırılması olduğunu ifade ederek, ‘’Muhtarlarımızın, kendi mahallesindeki sorunları giderme gayesinde olduğunu çok iyi biliyorum. Allah nasip eder göreve seçilirsem, yaklaşık 16 yıldır ülkemizi yöneten ve yönetmekle kalmayıp çağ atlatma yolunda büyük mesafe kat eden iktidar partisinin il başkanlığını yapan kardeşiniz olarak, bu sorunları kısa sürede çözüme kavuşturacağım’’ diye konuştu.

Türkiye’nin 5. büyük ilçesi olan Seyhan’ın 30 ve 50 bin gibi nüfusa sahip mahallelerinin bulunduğuna dikkati çeken Yeni, şöyle konuştu:

‘’Böylesine kalabalık bir nüfusa sahip olunca da, o mahalledeki muhtarlarımızın üzerindeki sorumluluklar artıyor, sorunlarının çözümü noktasında daha fazla çaba göstermek zorunda kalıyor. İşte ben, muhtarlarımızla el ele ve omuz omuza vererek değerli muhtarlarımızla daha güzel, daha mutlu ve geleceği kucaklayan bir Seyhan’ı birlikte inşa etmek istiyorum. Liderimiz, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere verdiği kıymeti anlatmaya gerek yok. Biz de, öyle bir liderin arkasında, öyle bir liderin talimatlarıyla ve öyle bir liderin ortaya koymuş olduğu prensipler çerçevesinde Seyhan’ı yönetmeye talibiz.’’

-SORUNLARIN TESPİTİ İÇİN ZAMAN HARCANMAYACAK

Yeni, Seyhan’ın 96 mahallesinin hiçbir muhtarının, mevcut sorunlar nedeniyle kendi mahallesinden memnun olmadığını da söyledi.

Vatandaşlarımızın teveccühüyle seçilmesi halinde, bu sorunların tespiti için zaman harcamadan çözümünün yoluna gideceklerini anlatan Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Seyhan için gerçekleştireceğimiz projelerimizi açıkladığımızda, sizler de heyecanlanacaksınız. Seyhan için çok güzel projeler ortaya koyacağız. Bu projeleri gerçekleştirecek enerjim var. Bunları gerçekleştirirken, devletimizden hızlı bir şekilde katkı alınabilmesi noktasında siyasi birikimim de var. Sayın Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere bu işin karar merciine olanlara rahatlıkla ulaşabilme imkanına sahibim.’

-‘’50-60 TANE ÇIKMAZ SOKAK OLAN MAHALLELERİMİZ VAR’’

Yeni, Seyhan’ın bazı mahallelerinde çıkmaz sokakların bulunmasının, dikkati çeken sorunlar arasında ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.

Bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Yeni, şunları kaydetti:

‘’Bakıyorsunuz bir mahallede 50-60 tane çıkmaz sokak var. Onun dışında güneyi ve kuzeyi arasında ciddi anlamda sosyal yaşamın entegrasyonunu gerektiren çok büyük eksiklikler var. Diğer tarafta Seyhan’ın tarihsel ve kültürel yapısını ortaya koyacak bir çalışma yok. Hedefimiz, ‘Seyhan’ denildiğinde sadece Adana’nın bir ilçesi, Türkiye sınırları içerisinde tanınan değil, dünyada herhangi bir yerde konuşulması halinde ‘Evet Seyhan’ı biliyorum’ algısının yaratılacağı ve hak etmesi gerektiği yerde bulması gereken bir Seyhan hedefliyoruz. Seyhan için çıktığımız bu yolda en büyük yardımcılarımız ve rehberlerimiz muhtarlarımız olacak. Muhtarlarımızla düzenli toplantılar yapacağız, kendi mahallelerinde yapılacak olan yatırımlar konusunda istişarede bulunacağız. Ortak karar almadan, ‘Biz yaptık oldu’ felsefesini ortaya koymayacağız. Türkiye’ye örnek olacak uygulamaları hep birlikte geliştireceğiz. Kentsel dönüşüm ve imar değişikliği gibi tüm konularda muhtarlarımızı bilgilendireceğiz ve onlara, çalışmalarını daha rahat yapabilmeleri için imkân sağlayacağız.’’

-‘’KAPIDA BEKLEMEK DEĞİL, SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYORUZ’’

Toplantıya katılan Seyhan’ın mahalle muhtarları ise hizmet alamama noktasında şikâyetlerini dile getirdiler.

Seçildikten sonra vatandaşları unutan belediye başkanı istemediklerini belirten muhtarlar, ‘’Hizmet için kapıda beklemek değil, sorunlarımızın çözümünü istiyoruz. Bizler, 24 saat ulaşılabilecek bir belediye başkanı özlemi çekiyoruz’’ dediler.