İl Başkanı Fikret Yeni, 23 Nisan mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94’üncü yıldönümünü her zamanki gibi hep beraber coşkuyla kutladıklarını belirterek, “23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir” dedi.

23 Nisan 1920'nin, aziz millet için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade ettiğine dikkati çeken Ziyaeddin Yağcı, 23 Nisan 1920'nin Türkiye'yi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelediğini kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ”Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesinin, TBMM'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle sonlandırdığına işaret eden Başkan Yeni, olağanüstü şartlar altında görev yapan Meclis'in, üstlendiği ağır sorumluluğu milletin iradesine uygun bir şekilde yerine getirdiğini belirtti.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla yayımladığı mesajında çocukları da unutmadı.

Fikret Yeni çocuklara hitaben şunları söyledi; ”Geleceğimiz olan sizleri değişimin gücü, başarının anahtarı olarak görüyor, bütün imkânlarımızı sizler için seferber ediyoruz. Bizler biliyoruz ki mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük kıvancımızdır. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Çocukların bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümünü hep beraber coşkuyla kutluyoruz. Meclisimiz, geride kalan 94 yıllık dönemde ülkemizin her alanda güçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Sevgili çocuklar, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.”