Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, “Cumhurbaşkanı Adayımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilimizde ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadık. Sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Adana Mitingi’nde, bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Adanalılar, Ramazan Ayı olmasının yanı sıra, yakıcı sıcağa ve bunaltıcı neme aldırmadan, Recep Tayyip Erdoğan sevgisiyle, bu tarihi mitinge geldi. Ayrıca 5 Ocak Stadyumu’ndaki iftarda da bizleri yalnız bırakmadı. 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yalnız bırakmayacaklarının garantisini verdiler” dedi. 
    
  --Sıcağa karşı vantilatör 

  İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde, gölgede 32 dereceyi bulan sıcaklık ile yüzde 60’lara ulaşan neme karşı da çeşitli önlemler alındı. Miting meydanına kamyon kasalarında, aralarında soğutucu özelliğe de sahip dev vantilatörler getirildi. Miting süresince çalıştırılan bu vantilatörlerle, insanlar serinletilmeye çalışıldı. Mitingde ayrıca, yine sıcağa karşı, insanlara şapka ve su dağıtıldı. 

  --Kumanya dağıtıldı

  AK Parti Adana İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Adana Mitingi’ne ilçelerden gelenleri de düşündü. Ve evlerine dönerken iftarlarını yapmaları için 10 bin kişilik kumanya dağıtıldı. 

  --Saha yetmedi

  Adana Mitingi’nin ardından, 5 Ocak Stadyumu’nda 16 bin kişiye iftar verildi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı iftarda, yoğun ilgi dolayısıyla sahaya kurulan 16 bin kişilik masa yetmedi. Masada yer bulamayan vatandaşlar tribünlerde oturup, iftarını yaptı.