Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut’un, AK Parti Hükümeti’nin Adana’ya yaptığı yatırımları ısrarla görmezlikten geldiğini söyledi. Başkan Bulut’u sert bir dille eleştiren Başkan Fikret Yeni, “CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut’un yatırım bilgisi sıfır, sağlık bilgisi sıfır, siyaset bilgisi zaten sıfır. 
  Geçen hafta yaptığım açıklamalardan kendisinin hiçbir şey anlamadığı, dün gazetelere heyecanla servis ettirdiği haber bülteninde kendini gösteriyor. Sayın Bulut, heybenizde ne varsa ortaya dökün. Son manşeti siz atmayacaksınız, son manşeti 13 yıldır olduğu gibi yine 7 Haziran’da da milletimiz atacak. 
  Biz 13 yıl boyunca tüm reformlarımızı CHP mutlu olsun diye değil, devlet ile milleti kucaklaştırmak için yaptık. Bu devlet milletin devletidir. Millet varsa devlet vardır. Millete hizmet varsa devletin varlığı kıymetlidir. Biz bu bilinçte siyaset yapıyoruz” dedi.
  ‘MİLLET DE SİZİN ZİHNİYETİNİZE KARŞI’
  Başkan Burhanettin Bulut’a, AK Parti Hükümeti’nin Adana’ya yaptığı yatırımları görmesi için çıkıp şantiyeleri gezmesini önerdiğini hatırlatan Başkan Fikret Yeni, “Çıkıp gezme zahmetinde bulunmazsanız, yatırımların dosyasını size göndereyim dedim. Ama siz işin kolayını tercih ettiniz ve hariçten gazel okumaya devam ettiniz. Hizmetlerimizi gören ve takdir eden milletimiz, zaten 13 yıldır bizi iktidarda tutuyor. Kurguladığınız eski düzeninizin bozulmasından korkup her ‘yeni’ye karşı olduğunuz gibi ‘Yeni Türkiye’ye ve aziz milletimizin başarısına da karşısınız. Ancak şunu anlayamadınız gitti. Bu millet de size ve o eski zihniyetine karşı.
  CHP demek dikta yönetimi demektir. CHP demek inkar, ret, asimilasyon demektir. CHP demek yasak, yoksulluk ve yolsuzluk demektir. Bunu milletimiz zaten biliyor, sizde çok iyi biliyorsunuz. 13 yıldır biz, hiç durmadan çalışıyor, üretiyor; ülkemize, milletimize ve insanlığa eserler kazandırmak için gece gündüz emek sarf ediyoruz. Bu iktidar tarzını sizin anlamanızı beklemeyi kendimize hakaret sayarız” şeklinde konuştu.
   İŞTE YATIRIMLAR
  Hükümetin Adana’ya yaptığı bazı yatırımları kalemler halinde sıralayan Başkan Fikret Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:
  “Rakamlar sizin için önem arz eder mi bilmem ama, ben size hükümetimizin Adana’ya 2002 den buyana yaptığı 16 milyar TL’lik yatırımların sadece bir kaçını sayayım.
  1-UEFA kriterlerinde 33 bin kişilik stadyum inşa ediyoruz. Bu yatırım Adana’ya artık küçük gelen 5 Ocak Stadyumu’nun fiziki yetersizliğine çare olacak. Bu stadyumda sizi de futbol müsabakası izlemeye bekleriz.
  1550 YATAKLI DEV HASTANE
  2-Yanlış hatırlamıyorsam sizin eczacı olduğunuzu biliyorum. Sağlık konusundaki yatırımlarımızı görememeniz maalesef siyasi taraftarlığınızın kurbanı olmuş. Sağlık konusunda birazcık CHP gibi düşünmezseniz 1 milyar TL’nin üzerindeki bir yatırımla, dev şehir hastanesinin sağlayacağı istihdam ve vatandaşımız için en önemli şey olan sağlığın bizim tarafımızdan ne kadar ciddiye alındığını görmenize yetecektir. 1550 yataklı, bölgenin en büyük şehir hastanesi olacak ve sağlık turizmi açısından da göz dolduracak. Bu devasa eser sizi neden rahatsız ediyor? Unutmayın, bu hastane sizin sağlığınızla da ilgilenecek.
  3-Adliye denilince aklınıza ilk gelen şeyin suç oranı olması aczi yet göstergesi. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk yarın size de lazım olacaktır. Adana eski Türkiye’de kalan Adana değil. Adana büyüyor ve gelişiyor. İhtiyaçlara cevap vermek için vatandaşımızı rahatlatmak için yapılan çalışmalar ne zamandan beri kabahat oldu. Adliye binası varken yenisine ne gerek var demeniz bu konudaki bilgi fakirliğinizi de ortaya koymaktadır. Türkiye ile birlikte büyüyen Adana’nın adliye binası fiziki olarak Adana’ya yetmemektedir. Şuanda farklı binalarda hizmet veren mahkemelerin, daha büyük ve daha modern bir binada Türkiye’nin 3’üncü büyük adliye binasında toplanmasının ne gibi bir mahsuru olabilir merak ediyorum. Bölge istinaf mahkemelerinin ne anlama geldiğini de açıklayayım da aydınlanın. Bölge istinaf mahkemesi demek, bölgemizde bulunan illerin merkezi olacak ve Adana istinaf mahkemesi bölgesel temyiz mahkemesi işlevi görecektir.
  ADANA TURİZMDE CAZİBE MERKEZİ OLUYOR
  4-Siz turizmi sadece denizden, kumsaldan ibaret zannedebilirsiniz belki ama bu böyle değil. Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük müze kompleksinin inşaatı bittiğinde Adana’nın diğer turizm kazanımları ile birlikte sizinde sesli dile getirmeseniz bile hayran kalacağınız bir eser ortaya çıkacaktır. Bakanlığımızın destekleri ve projeleri ile Adana’mızın çevresindeki toprak altında kalmış birçok tarihi eser gün yüzüne çıkarılmasıyla bölgemiz cazibe merkezi olmaya başlayacaktır. Sizi cezp eder mi bilemem.
  5-Türkiye’yi baştanbaşa demir ağlarla örmeye kararlıyız. Yüksek hızlı tren projemizle Adana’mızda elbette buluşacak. Kırşehir Ulukışla arası yüksek hızlı tren için etüt çalışmaları tamamladı. Adana’ya doğru hızlı tren seferleri için çalışmalar sürmektedir. Kısacası, Avrupa kentlerine bakıp oradaki hızlı trenlere hayranlık duyan değil, hayal edip, hayallerini gerçeğe dönüştüren bir hükümet tarafından yani AK Parti tarafından yapılacak bu hizmetler. 
  ÇUKUROVA, DÜNYAYA BÖLGE HAVALİMANINDAN UÇACAK
  6-Bölgesel havalimanı projesi siz isteseniz de istemeseniz de hayata geçecek. Uluslararası arenada Çukurova Havalimanı ses getirecek. CHP’nin 3’üncü köprü, 3’üncü havalimanı alerjisi neyse Çukurova Havalimanı alerjisi de aynıdır. Kusura bakmayın, bizim gayretimizi kırmaya yönelik saldırılarınız ne dozda olursa olsun biz hizmetten vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçersek, yılgınlığa kapılırsak millet de kaybeder, ülke de kaybeder. Sizin hayaliniz ve hedefiniz her ne kadar buysa da, buna asla izin vermeyeceğiz.
  7-CHP’li belediyeleri örnek göstermişsiniz. Her konuda batıyorsunuz, bari belediyecilik konusunda hiç konuşmayın. Belediyecilikte AK Belediyeciliğin üstüne sizin laf söylemeye hakkınız yok. Bizim belediyecilik anlayışımızda sadece, bugünün şehirlerine, bugünün insanına değil gelecek nesillere de eser bırakma yatar. Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirme, vizyon oluşturma anlamında hiçbir siyasi parti AK Parti ile aynı kulvarda yarışamaz. Belediyecilik, bizim nazarımızda millete hizmet kapısıdır. Belediyecilik başkalarının nazarında makam vesilesi olabilir, bizim nazarımızda sadece millete hizmetkarlıktır, şehre olan aşktır.
  ‘HİZMET SEVDAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’
  Sonuç olarak, bu kadar dev yatırımları görmezden gelmek üstüne üstlük hiç yatırım yok gibi gösterip bunun üzerinden yeni geldiğiniz makamda şov yaparak bizim üstümüzden prim yapmanıza asla müsaade etmeyiz. Bu dev yatırımlarla bölgesinde cazibe merkezi olacak olan Adana sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Rahatsız olmanız ve sesinizin yüksek çıkmasını, yapılan yatırımları hazmedememenizden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama siz ne kadar çırpınsanız da biz milletimize olan hizmet sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.
  Biz kimin ne dediğinden çok milletimizin, en önemlisi de vicdanlarımızın ne dediğine bakacak ve böyle ilerleyeceğiz. Bizim kadromuz karnından konuşan bir kadro değildir. Sırtımızı önce hakka, sonra halka dayadık ve hak bildiğimiz yolda sarsılmadan, istikametimizden sapmadan bugünlere kadar geldik. Yolumuza da devam edeceğiz. CHP’de iktidar hayalleri ile bunları hayranlıkla izlemeye devam edecektir.