"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Genel Başkanı Sayın Deniz BAYKAL’ın Adana’da halkla buluşacağı yerle ilgili olarak basında yer alan haberler nedeniyle bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. (http://www.dha.com.tr/baykalin-toplantisinda-salon-krizi_1487980.html)

Bilindiği gibi, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi ve parlamenter demokrasimizi ortadan kaldırıp yerine tek adamlık rejimini getirmeyi hedefleyen anayasa değişikliği referandumuna HAYIR demektedir. 

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı da HAYIR’ın gerekçelerini Adanalılara anlatmak için bir dizi yoğun program hazırlamıştır. Önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Deniz BAYKAL’ın yapacağı toplantı da bu programın bir parçasıdır.

Geniş katılımlı bir buluşma olacağı göz önüne alınarak, 7 MART 2017 SALI günü, 2017/802 sayı numarası ve Adana İl Başkanımız Sayın Ayhan BARUT’un imzasıyla Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne resmi dilekçeyle başvuru yapılmış ve 11 NİSAN 2017 SALI günü 14.00- 16.00 saatleri arasında Menderes Kapalı Spor Salonu’nun tahsisi talep edilmiştir.

Dilekçemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde AHMET GÜVEN adlı görevli tarafından 7 MART 2017 tarihinde teslim alınmış, görevli giden evrak dosyamıza da belgeyi aldığına dair imzasını atmıştır.

Özetle, Sayın BAYKAL’ın Adana’daki halk buluşması 11 NİSAN 2017 SALI günü gerçekleştirilecektir.

Yani, yukarıda atıfta bulunulan haberlerde yer aldığı gibi 7 NİSAN tarihi doğru bir bilgi değildir. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne Adana İl Başkanlığından, ne ilçe başkanlıklarından ne de parti genel merkezinden bugüne kadar, Sayın BAYKAL’ın halk buluşmasını 7 NİSAN tarihinde yapacağına ve bu tarih için spor salonu tahsisi istendiğine dair bir açıklama yapılmamıştır.

Bu konu, referandum çalışmaları için Adana’ya gelen ve 28 Mart 2017 Salı günü Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde yaptığı basın açıklaması sonrasında Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tekin BİNGÖL’e gazeteciler tarafından sorulmuştur.

Sayın BİNGÖL de yaşanan süreci sırasıyla anlatmış ve şu ifadeleri kullanmıştır:

“Kendi ülkemizde bir referandum çalışmasını yapmak üzere, bu ülkenin çok ama çok önemli siyasetçilerinden birisi, bizim önceki dönem genel başkanımız olması dışında, bu ülkenin yetiştirdiği çok önemli siyasetçilerden birisinin bir salon toplantısına dahi tahammül edemeyip, 7 Mart’ta İl Başkanımızın imzasıyla bir başvuruyu hala cevaplandırmıyor olmamaları son derece düşündürücüdür. Hollanda’yı kınayalım, ülkemizin siyasetçilerine reva görülenler bu tür davranışları kınayalım ama, bizim siyasetçilerimize salon vermemeyi neyle izah edecekler? 7 Mart’ta bir başvuru var, aradan bu kadar uzun bir süre geçmiş hala cevap verilmiyor. Ne bekleniyor? Mütevazı bir kapalı salon toplantısı. Bizim önceki dönem genel başkanımız gelir, bir mekan bulur o toplantıyı yapar. Düşüncelerini burada açık bir dille Adanalı hemşehrilerimizle paylaşır. Salonu vermiyorlarsa da vermesinler. O da onların bir ayıbı olarak tarihe yazılır.”

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ’ın dün (30 Mart 2017) yaptığı açıklamadaki, Menderes Spor Salonu’nun tahsisinin 11 Nisan için istendiği yönündeki sözleri ve 24 gündür (bugün itibariyle) salon tahsisi talebimize yanıt verilmediği doğrudur.

Nitekim, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü” tarafından dün yapılan yazılı açıklamadaki, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze söz konusu başvuru CHP Adana İl Başkanlığı'nca  11 Nisan 2017 tarihini için yapmıştır. Haberde iddia edildiği gibi 7 Nisan 2017 tarihini içeren bir başvuru yoktur. Ayrıca söz konusu başvuruyla ilgili henüz olumlu ve olumsuz bir değerlendirme yapılmamıştır ifadesi de bunu doğrulamaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ’ın, Samsun’un Atakum ilçesinde yaptığı açıklamadaki bir ifade de oldukça dikkat çekicidir. (http://aa.com.tr/tr/politika/bakan-kilictan-adanada-salon-krizi-haberine-tepki/784393)

Sayın Bakan, sözkonusu haberi, tıpkı haberi yazan muhabir gibi yanlış anlamış, “Adana CHP İl Başkanı, Sayın Deniz Baykal için Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünden bir talepte bulunmuş. Ne zaman için biliyor musunuz? 11 Nisan için. Bugün ayın kaçındayız? 30 Mart'ta. İşte 'Falanca günden beri bekliyoruz. Bizim salon talebimize cevap vermediler. Onun için 8 Nisan'da planladığımız toplantımızı o gün karnaval olduğu için 7 Nisan'a aldık. Halk pazarında yapacağız' diyor”  diyerek, Sayın Deniz BAYKAL’ın programının 8 Nisan’dan 7 Nisan’a alındığını ifade etmiştir.

Ancak, program değişikliği yapılan kişi Sayın Deniz BAYKAL değil, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’dır. (http://www.5ocakgazetesi.com/8-nisan-da-adana-da-1382), (http://www.cukurovametropol.com/haber/7466/cumhurbaskani-7-nisanda-adanada.html)

Yani, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Adana ziyareti 8 Nisan’dan 7 Nisan’a alınmıştır.

Ayrıca Sayın Bakan, “Ya ben bu açıklamanın neresinden tutayım. '8'inde bir şey var' diyorsun, sonra çıktı ortaya Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingini bahane ederek 7'sinde nereye alıyorsun toplantıyı? Bir salona değil, halk pazarına. Niye? Hazır kalabalığa gidecek” diyerek, Sayın BAYKAL’ı semt pazarı ya da karnavalın hazır kalabalığına götürme iddiasında bulunmuştur.

Sayın Bakan’a tekrar hatırlatmakta yarar var. Sayın BAYKAL’ın 11 Nisan’daki Adana programının tarihinde bir değişiklik hiçbir şekilde olmamıştır. Programı bir gün öne alınan kişi Sayın Cumhurbaşkanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kalabalık fırsatçılığı yapmaya ihtiyacı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her toplantısı, kendi isteğiyle, seve seve gelen coşkulu yurttaşlarımızla bir şölen havasında gerçekleşmektedir. Ayrıca, 11 Nisan’da Sayın BAYKAL’ın halk buluşmasını gerçekleştireceği kapalı semt pazarının boş olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Gerek Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ, gerekse Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün, 24 gündür salon tahsisi talebimize neden olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmediğiyle ilgili bir açıklama yapması gerekirken konu başka taraflara çekilmeye çalışılmıştır.

Bu süreçte, spor salonlarının tahsisine de Sayın Bakan’ın karar verdiğini öğrenmiş olduk.

Umarız, Sayın Bakan ya da bakanlık yetkilileri 24 gündür neden salon tahsisi talebimize olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmediğiyle ilgili de bir açıklama yapar.

Şayet, bu süreçte Sayın Bakan ya da bakanlık yetkilileri “11 Nisana daha zaman var” düşüncesiyle hareket ederek, salon tahsisi konusunda bir yanıt vermekte ağır davrandıysa, memleketin geleceğinin oylanacağı referandum öncesinde, böylesine önemli ve büyük bir buluşmanın hazırlıkları için yaklaşık iki haftalık bir zamana ihtiyaç olduğunu da göz önünde bulundurulması ve olumlu ya da olumsuz yanıtın bugüne kadar verilmesi gerektiği düşüncemizi de kamuoyunun takdirine sunarız.

24 gündür salon tahsisi için bir yanıt verilmemesi nedeniyle önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Deniz BAYKAL, 11 Nisan 2017 Salı günü saat 14.00’te Çukurova ilçemizde, Kenan Evren Bulvarı üzerindeki Toros Kapalı Semt Pazarı’nda Adanalı yurttaşlarımızla buluşacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI"