İl Başkanı Ayhan Barut, İl Hukuk Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Remzi Ümit Atay ve kurul üyeleri Av. Yunus Güzel, Av. Şiyar Uğurlu, Av. Mustafa Çinkılıç, Av. Battal Özer ve Av. Kemal Derin’le birlikte ilçe seçim kurullarına sevk edilmek üzere Seyhan Bölge Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz nedenlerini ve taleplerini içerek dilekçeyi yasal süre içerisinde verdiler.

BİTLİS, GÜROYMAK’TA BİR TEK ZARF MÜHÜRSÜZ OLDUĞU İÇİN SEÇİM İPTAL EDİLMİŞTİ

Dilekçede, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Bitlis’in Güroymak ilçesindeki seçimlerde itirazlar üzerine oyların dördüncü kez sayımında kullanılan zarflardan bir adedinde mühür olmadığının tespiti üzerine seçimin iptaline karar verdiği bilgisi aktarıldı.

SANDIK KURULLARI, FİLİGRAN KONTROLÜ YAPMADAN OY PUSULALARINI GEÇERLİ KABUL ETTİ

16 Nisan 2017 tarihli referandumda yaşanan usulsüzlüklere de yer verilen dilekçede, YSK’nın seçim günü yaptığı açıklamalarla seçimde adalet ve eşitlik ilkelerinin ihlal edildiği vurgulandı.

Dilekçede, “Ayrıca, Yüksek Seçim Kuruluna ait filigranların mühürsüz oy pusulalarında olmadığı tespit edilmiştir. Sandık kurulları ise filigran olup olmadığını kontrol etmeksizin, bu pusulaları geçerli kabul etmiştir. Bu pusulaların geçerli kabul edilmesi olanaksız olduğundan buna yönelik itirazların ise şikayetin varlığına tabi olmaması gerekir. Bu aykırılık ise ancak seçim kurullarınca yapılacak inceleme ile saptanabilecektir” denildi.


MÜHÜRSÜZ OY PUSULALARIN İPTALİ TALEP EDİLDİ

298 Nolu Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun, 98 ve 101 maddelerine atıfta bulunulan itiraz dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Nitekim Bitlis Güroymak’ta tek bir zarfta mühürsüz oy çıkması nedeniyle seçimin iptaline karar verilmiştir. İlçe Seçim Kurulu’nun tüm sandıklarında usulsüzlük yapılmıştır. Ülke genelinde halk oylaması sonuçları arasındaki farkın az olması, kamu vicdanının da nazara alınması durumu dikkate alındığında talebimizin haklılığı ortaya çıkacak olup, mühürsüz zarf ve oy pusulalarının iptali veya yapılan tüm seçimlerin iptal edilerek yeni bir seçim tarihi verilmesini saygılarımızla talep ederiz.”