Bir teşekkür yazısı ile kararı Muhammet ERGİNKARA dün sosyal medya üzerinden açıkladı.  Erginkara’nın yazısına göre İl Disiplin kurulunun cezası UYARI oldu. Erginkara yazısında başta ailesi ve 24. Dönem Milletvekillerinden Ümit Özgümüş, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen başta olmak üzere sürecin başından bu yana kendisine destek olan tüm partililere teşekkür etti. Yine yazısında bu sürecin sadece kendisine yönelik olmadığını tüm muhalif sesleri susturmaya yönelik olduğunu belirten Erginkara dün olduğu gibi bugünde bugünden sonrada yanlışa yanlış doğruya doğru demeye devam edeceğim dedi.
İşte Muhammet Erginkara’nın yazısının tamamı:
Çıkarları Uğruna Arkadaşlarını, Yoldaşlarını Satmayanlara SELAM OLSUN!
Herkesin bildiği üzere 08.05.2017 tarihi itibariyle Parti içi eleştirilerimden dolayı ‘siparişle’ ‘Disiplin Süreci’ ile karşı kaşıya bırakıldım. Bu süreç sadece bana karşı değil muhalif olan herkesi susturmaya yönelik başlatılmıştır. Bu süreç boyunca bir kaçı iyi niyetli olmakla beraber bir çok geri adım atmam konusunda telefon aldım. Ancak suçlu olan geri adım atar deyip gelen tüm geri adım telefonlarını nazikçe geri çevirdim. Çünkü bizler “Gerekirse kırılırız ama asla eğilip bükülmeyiz.“ Ben suçlu değildim geri adım atayım, ben suçlu değildim eğilip büküleyim. Nitekim bugün il disiplin kurulu tarafından tarafıma tebliğ edilen sonuca göre; il disiplin kurulu kesin ihraç talebi ile önüne gelen ve sadece içi ‘eleştiri’ ile dolu dosyaya “UYARI” verdi. Ancak eleştiriye verilen bu ‘UYARI’ cezasının da demokratik olup olmadığı siz değerli kamuoyunun takdirine kalmıştır.
Bu sürecin başladığı ilk gün sosyal medya facebook hesabımdan 
“Adana’da;
Başı dik gezmek mi?
Başı eğik gezmek mi?” sorusunu sormuştum. Ben o gün de bugün de başı dik gezmeyi tercih edenlerdenim... 
Kimsenin kuşkusu olmasın ki ben dün olduğu gibi bugünde yarında “Yanlışa Yanlış, Doğruya Doğru” demeye devam edeceğim…
‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ Diyebilen herkesle yol yürümeye devam edeceğim ancak karakterinde bir yere bağımlılık duygusu olan özgürlüğünü o bağlı olduğu yerin eline teslim eden hiç kimse ile ne yol yürümeyi ne de beraber siyaset yapmayı hiçbir zaman düşünmedim, düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim. Çünkü ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğini şiar edinmiş bir gencim.
Sürecin başladığı günden bu yana başta ailem olmak üzere, gerek sosyal medyada gerekse parti ortamlarında benim yanımda olan desteğini esirgemeyen her platformda konuyu dile getiren değerli abim 24. Dönem Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’e,partili avukatlarımızdan Volkan Hüseyin Ertem’e, toplum hocalarımızdan Barış Sanıgök’e, Mahalle Muhtarım Ersen Bahçeci’ye, Süreci duyunca hemen yanımıza gelip desteğini belirten Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’e, eski ilçe başkanlarımızdan Senayi Gedik’e, Eski il yöneticilerimizden Edip Gedik’e, ASDA Yönetim Kurulundan beraber görev yaptığım büyüğüm Ulvi Güvercin’e, EHDAV Adana Şube yöneticisi Ali Karıncaoğlu’na, Yüreğir Meclis Üyelerimizden Macit Mertdur’a, eski meclis üyelerimizden ve partili avukatlarımızdan İlker Mengü’ye, Kadın Kolları Eski Genel Başkan Yardımcılarından Nurlu Erkan’a, Kardeşim yoldaşım Hasan Dağtekin’e, Aile büyüklerimden Türk Harb-iş Sendikası Sekreteri Selçuk Erginkara ve Suphi Erboğa'ya, Mahallelim değerli büyüğüm Hüseyin Hoşceylan’a Karşıyaka’da yeni bir güç Genç Kuşaklar üyeleri Anıl Tanburoğlu Garip Portakaldalı, Timur Ortatepe, Utku Tokmakçı, Uğur Saylıkan, Bülent Özkartal, Volkan Yel, Fırat Totik, Birkan Ayran, Sezincan Şendağ ve Pınar Uslupehlivan’a, mahallelim ve Muğla’da Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Taner Hasırcı’ya, eski gençlik kolları yöneticileri Süleyman Bengül, Hüseyin Kaya, Ali Anlı, Sezer Zeretürk, Gökay Bölge, Turushan Çokseyrek, İbrahim Atıcı, İsmet Şevik, Gizem Arslan, Mustafa Türksev, Mustafa İşler ve Kamil Ertürk’e, Metro Tv sahibi Nedim Soylu’ya, İmamoğlu eski ilçe başkanlarından Benal Karagöz’e ve Adana ve Adana dışından Türkiye’nin dört bir yanından dostlarım, yoldaşlarım ve ağabeylerimden; Murat Tungo, Enver Altuner, Seyithan Gök, Serhat Kanepeci, İbrahim Öztürk, Dönüş Gürbüz, Tahsin Mert Karagöz, Çağdaş Bayraktar, Yunus Emre Zoral, İrfan Okkalıoğlu, Rıza Aydoğan,Hasan Özcan , Levent Ahmet Gündüz, Barış Yahya Çinçin, Ilker Kaptan, Eren Bayer, Orhan Yilmaz, Mehmet Gümüş, Saffet Dağbakan, Tayfun Zorlu, Saniye Kızıltan, Damla Acar, Bülent Yalçınkaya, Mete Yıldız, Ahmet Atakan ÇetinKaya, Hüseyin Aytaş, Ulaş Yusuf Konyalı, Aziz Ipekçi , Yusuf Ateş, Eren Polat, Turhan Doğu, Dogukan Kurnaz, Seçkin Dinibütün’e, Gökhan Karcı, Mehmet Eren Gökdoğan, Ahmet Koç, Gizem Arslan, Doğukan Geyikçioğlu, Yılmaz Gültekin , Ersoy Aybirdi, Önder Şevik, Zeliş Tekeli, Abdullah Akpınar, Ali Cam, Burak Cankurt, Zeynep Kesen, Gülhan Aktoz, Osman Akgün, Edip Edip Aydingul, Sema Ural, Hüseyin Kurt, Dilara Atik, Tolga Özbek , Fuat Aslan, Eray Altunbaş, MustafaZorlu, Emrah Tiring, Oğuz Ugur Vedat Şenol ve özür dileyerek söylüyorum ki ‘ismini unuttuğum’ bir çok değerli dostlarıma ve büyüklerime canı gönülden teşekkür ediyor hepsini en devrimci duygularımla selamlıyorum…
 
Savunmamın da sonunda belirttiğim gibi; "Tarih, siyasi ikbal uğruna, kısa vadeli çıkarlar adına arkadaşlarını, yoldaşlarını satanları değil, inandığı dava uğruna bedel ödeyebilen; Pir Sultan’ları, Şeyh Bedrettin’leri, Börklüce’leri, Nazım’ları, Mahir’leri, Deniz’leri yazmıştır, yazacaktır…"
Ve kimse şunu unutmasın ki; 
“Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!”
 
Muhammet ERGİNKARA