Parti çalışanlarının iyi niyetiyle toplantı salonunda kendi bilgileri haricinde açıklama yaptıklarını anlatan İl Başkanı Emrah Kozay, amacı belli toplantıda çirkin sözlerin söylendiğini belirterek çok önemli bilgilendirme yaptı.

İşte CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama;

"Değerli Cumhuriyet Halk partililer.
Bilindiği gibi CHP Genel Merkezi, dün Karataş Belediye Başkan Adayı olarak mevcut başkan Boğaçhan Ünal yerine Mehmet Yıldız’ı aday olarak açıkladı. Adayın açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal konuyla ilgili bugün İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacağını duyurmuş, yaptığımız araştırmada Ünal’ın partiden istifa edeceği ve DSP’den aday olacağı yönünde bilgiler edinilmiştir. 
Bu nedenle parti binasının önünde yapılacağı duyurulan basın açıklamasını tarafımızca engelleme yönünde bir girişimde bulunulmamıştır, zira açık alanda yapılacak basın açıklamasına il örgütü olarak müdahale etme yetkimiz yoktur. Hatta TOMA takviyeli güvenlik güçlerinin il binamız etrafında bulunmasından duyduğumuz rahatsızlığı da ilgililere ilettik. 
Ayrıca bu olayın tartışmaya dönüştürülmesi de yerel seçim sürecinde zafere doğru giderken hiç anlamlı değildir. Yaşananlar sizin de takdir edeceğiniz üzere ulusal basına taşınmak üzere kurgulanmış planlı bir projedir. Ancak çok şükür ki, herhangi bir kavga ve tartışma yaşanmadığı için emellerine istedikleri anlamda ulaşamamışlardır.
Basın açıklamasının yapılacağı saatte henüz partiden istifa etmemiş olan Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, şiddetli yağmur nedeniyle basın açıklamasını parti binası içinde yapmak istemiştir. 
Aynı saatte hepinizin bildiği üzere Kozan’da iki önemli partilimizin cenazesi vardı ve ben de milletvekillerimizle birlikte cenazedeyken; parti personelimiz iyi niyet gösterip basın açıklamasının yapılmasına Ünal’ın sadece istifa edeceğini düşünerek bize sormadan izin vermiştir.
Ancak, Boğaçhan Ünal bu iyi niyeti suiistimal edip kötüye kullanıp, kişisel ihtiraslarının kurbanı olmuş ve asla kabul edemeyeceğimiz çirkin sözleri ne yazık ki il başkanlığı binamızda sarf etmiştir.
Bireysel kaygılarla hareket etmeyen, ülkenin ve toplumun geleceği için siyaset yapan partili, partisiz hiç kimse, Boğaçhan Ünal’ın kendisini belediye başkanlığı onuru yaşatan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve mensuplarına yönelik bu çirkin tavrını yakıştıramamıştır. 
Ancak bilinmelidir ki, Adana Büyükşehir’e doğru bu sürece sizlerden aldığımız güçle hızla yürürken hedefimize zarar vermeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir . 
Herkes kendine yakışanı yapar, kişisel politikalar kişisel ihtiraslar ya da aday yapılmamak bizi inandığımız değerlerden alı koymamalıdır.
Boğaçhan Ünal’ın siyasi etiğe uymayan, parti çalışanlarının iyi niyetini kötüye kullanan tavrını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
Saygılarımızla."