Adanahabermerkezi.com

YORUM HABER

Ak Partinin İzmir Balçova ilçe Kongresine katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP ile AKP arasındaki ittifak uzlaşmasına değinerek yerelde de benzer bir ittifak yapmayı planladıklarını açıkladı.

İZMİR'DE CHP'YE KARŞI AK PARTİ-MHP İTTİFAKI

Dağ, “İttifak konusu, 15 Temmuz´dan bu yana devam eden bir süreç. Bu bir süreç ittifakı. 15 Temmuz´da birileri bu ülkeye operasyon yapmaya çalıştığında, orada net duruşta bulunan her tabandan kesim vardı. CHP tabanından insanlar da mutlaka vardı, ama bir süre sonra Yenikapı ruhunu terk eden ne yazık ki CHP’nin üst yönetimi oldu. Ama o günden bugüne hem 15 Temmuz´da, hem 16 Nisan halk oylamasında, hem de sonraki süreçlerde, şimdide uyum yasalarında birlikte devam ettiğimiz, birlikte ittifak içerisinde olduğumuz MHP ile birlikte süreci yönetiyoruz. Yerel seçimlerde  benzer noktada bir çalışma İzmir´de yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

ADANA'DA İTTİFAK KİME KARŞI OLACAK?

Adana'da da yerel seçimde tam bir matematik savaşları yapılıyor. Zira Genel Seçimlerde Ak Partinin tartışmasız üstünlüğü varken, yerel Seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesini Aytaç Durak hariç hiçbir şekilde kazanamadı. MHP ise yerel ve genel seçimlerde 3. parti. Son Yerel seçimde adayını beğenmeyen yaklaşık 150 bin CHPli Ak Partinin gelmemesi için Hüseyin Sözlü'ye oy vererek Başkan yaptı. Sözlü yaklaşık 10 bin oy farkla Ak Partinin adayını geçerek Başkanlık seçimini aldı.

AK PARTİ, ADANA'DA İTTİFAK DEĞİL, KENDİ ADAYINI SEÇTİRMEK İSTİYOR

Ak Parti, Adana'da bu matematiği ortaya koyduğunda, yaklaşık 150 bin CHP'li seçmenin yeniden Hüseyin Sözlü'ye oy vermeyeceğini varsayarak kendi adayını seçtirmek isteyecek. Özellikle AB Bakanı ve Adana Millet Vekili Ömer Çelik'in Adana'da Ak Parti adayında ısrarcı olacağına ve Başkanlığı kendi partisine kazandırmak için uzun süredir büyük mücadele verdiği biliniyor. Bu veriler ışığında Ak Parti'nin Adana'da kendi adayında ısrarcı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HÜSEYİN SÖZLÜ AK PARTİ-MHP'NİN ORTAK ADAYI OLABİLİR Mİ?

Hüseyin Sözlü'nün yeniden Başkan olma umudu, bugünkü duruma göre ortak aday olmasıyla mümkün olacak gibi görünüyor. MHP'nin mevcut durumu, İYİ Partinin duruşu, CHP'nin hata yapmama isteği Hüseyin Sözlü'nün işini zorlaştırıyor. Başkan Sözlü'nün yeniden başkanlık umudu bugün için ortak aday olmasıyla sürecek gibi. 

Başkan Sözlü'nün bu konuda tek ama çok ciddi avantajı var. O da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a memleketi olan Adana için ricacı olması. Bahçeli, Erdoğan'a,  "Ben sana her konuda destek verdim, senden ricam memleketim Adana'da MHPli Başkan Sözlü devam etsin" demesi yeterli olacaktır. Sözlü'nün Bahçeli'yi sık sık ziyaret etmesi, bu düşüncenin aslında çok kişi tarafından düşünüldüğünü de gösteriyor. Bakalım Bahçeli bu konuda ne yapacak, Erdoğan ne diyecek?