Adanahabermerkezi.com - Murat BERHUN 
Kurulduğu günden bugüne dikkatlerin üzerinde olduğu İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in önemli isimleri partisinin saflarına kattığı günlerde, Adana'dan da MHP Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Taşkaya partisinden istifa ederek, İYİ Parti saflarına katılacağını açıkladı. 

YILDIRIM TAŞKAYA "MHP BAŞBUĞUN MHP'SİNDEN UZAKLAŞTI" 

Adanahabermerkezi.com editörüne konuşan Yüreğir Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Yıldırım Taşkaya, MHP'nin artık "Başbuğ'un MHP'sinden çok uzaklaştığını" belirterek " MHP'de çok değerli arkadaşlarım var. Özellikle Battal Alkan ve Cemal Altındağ'ın bana destekleri çok oldu. Onlara çok teşekkür ederim. Ancak geldiğimiz aşamada, beni temsilcileri olarak meclise yollayan halkımızın taleplerine yanıt verememe durumuna geldiğimden partimden istifa ettim" dedi.  

TAŞKAYA "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DEĞİLSENİZ, CİDDİYE ALINMIYORSUNUZ"

Meclis üyesi olarak seçildiği bölgenin sorunlarını anlatmak, çözüm yolu bulmak için Büyükşehir Belediye bürokratlarına veya daire müdürlerine gittiğinde saatlerce kapıda bekletildiğini anlatan Taşkaya "Malesef Büyükşehir Belediye Meclis üyesi değilseniz yok sayılıyorsunuz. Bizde yok sayıldık. Sorumlu olduğumuz bölgeye hizmet gelmemesi, istifamda en büyük gerekçe oldu. Düşünün, bölgemdeki mezbahane yolu Büyükşehire ait, ama o yolu Büyükşehir değil, Seyhan Belediyesi yaptı. Ben şahsım adına asla hiçbirşey talep etmedim. Ama benim saatlerce kapı önlerinde bekletilmem ağrıma gitti." dedi. 

TAŞKAYA "EN KISA SÜREDE İYİ PARTİ SAFLARINA GEÇECEĞİM"

Kendisini istifadan geri döndürmek adına iyi niyetli girişimler olduğunu anımsatan Yüreğir Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Yıldırım Taşkaya, bu girişimler için teşekkür ederken, bundan sonra halka hizmet etmek için İYİ Parti saflarına geçeceğini söyledi. Partiden istifa etmesinin ardından "Meclis Üyeliğinden de istifa et" baskısı geldini öne süren Taşkaya "Meclis üyeliğim, atama değil, seçilmeyle geldi. Halka sorumluluğum var. Ve halka da teşekkür ederim. Bana verilen görevi sonuna kadar sürdüreceğim" diye konuştu.

YILDIRIM TAŞKAYA "İYİ PARTİ YÜREĞİR'E DE İYİ GELECEK"

Önümüzdeki günlerde İYİ Partiye geçeceğini belirten Taşkaya, Yüreğir Belediyesine de o güne kadar, "Bağımsız Belediye Meclis üyesi" olarak komisyonlarda görev yapmak için dilekçe verdiğini de kaydetti. Taşkaya, "İYİ Parti bölgemize ve Yüreğir'e de iyi gelecek. Buna gönülden inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.