Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Zülfikar İnönü Tümer, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda kapasite artırımı yapılması gerektiğini vurguladı. TBMM genel kurulunda gündem dışı söz alarak havalimanında yaşanan sorunlara dikkat çeken Tümer, sarı basın kartı sahibi gazetecilere tanınan park hakkının sona erdirilmesini de eleştirdi.

KAPASİTESİ ARTTIRILMALIDIR
Türkiye’nin en kullanışlı havalimanlarının başında gelen Adana Şakirpaşa Havalimanının bölge halkı için büyük bir öneme sahip olduğuna işaret eden Tümer, hükümete, “Havalimanında yaşanan yoğunluk nedeniyle kapasite artırımı yapılması planlanmakta mıdır?” sorusunu yöneltti.

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILACAK MI?
Bir havayolu şirketinin yer sıkıntısından dolayı uçuşlarını dış hatlar terminaline yönlendirdiğine dikkat çeken Tümer, şunları söyledi:
“Yolcuların uçağa binerken yakınları tarafından yolcu edilmesine ya da yakınlarını karşılarken araçlarıyla kısa süreli de olsa beklemelerine izin verilmediği bilinmektedir. Bu tür kısa süreli beklemelerde vatandaşlara kesilen trafik cezalarının önüne geçilecek midir? Öte yandan sarı basın kartı sahibi gazetecilerin araçlarına Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda önceki yıllarda park imkanı tanınırken bu hak neden iptal edilmiştir? Tüm bu sorunların çözümü ve vatandaşların daha rahat seyahat edebilmeleri için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?”