MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sayın Fikret Yeni’nin Adanalı hemşehrilerimizin, Adana’da yaşayan vatandaşlarımızın yerel seçimlerde ortaya koymuş olduğu iradeyi yok sayma anlamında sarf ettiği sözleri kabul edilemez. Adanalı seçmenlerin rey vererek güvendiği yerel yöneticilerimize yönelik kullanılan bu söz, başta hemşehrilerimize, sonra da yerel idarecilerimize hakarettir. Sayın Fikret Yeni, ‘Adanalı seçmen tercih etmeyi bilmez. Vatandaşın aklı yetmez, ben bilirim’ diyor. Her zaman ‘milli iradeye saygı’ edebiyatı yapan bir zihniyetin, hele hele hukukçu kimliği taşıyan bir zatın şimdi halkın hür iradesini yok sayması, hazmedememesi, ayıptır, çirkindir.”

“ÖN YARGILI VE HAKKANİYETTEN UZAK”

 “Ulaştırma Bakanlığı’nca üstlenilmesi halinde Metro borcunun Adana’da yaşayan 2 milyon 250 bin vatandaşın üzerinden alınıp 80 milyon vatandaşa yükleneceği sonucunu çıkaran ve bunu sağlıklı bulmadığını” belirten Fikret Yeni’ye, Başkan Sertan Duran, şu cevabı verdi:

 “Ankara’da, İstanbul’da, Antalya’da, Bursa’da AKP’li büyükşehir belediyelerinin yükünü alıp Ulaştırma Bakanlığı’na devreden, yani 80 milyon insanın sırtına yükleyen siyasi iktidarın ‘Adana İl Temsilcisi’ sıfatını taşıyan Sayın Yeni, kendisinin ve ailesinin de yaşadığı söz konusu Adana olunca yan çizmesi de,  büyük bir haksızlıktır. Sayın Yeni’nin değerlendirmesi, ön yargılı ve hakkaniyetten çok uzaktır.”

ADANALI “GÖLGE ETMEYİN YETER” DİYOR

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, açıklamasını şöyle bitirdi:
“Adana, kavgalarla, gerilimlerle bir yere varamaz. Adana; elbirliği, güç birliği ve hizmet istiyor. Adanalı, kendilerine hakaret edilmesini değil, 6 yıl önce Metro yükünün Ulaştırma Bakanlığı’na devredileceği yönünde verilen sözün yerine getirilmesini bekliyor. Adanalı, siyasi iktidarın yanlış yerlerde yanlış konumlandırma ile yapılan kamusal yatırımlar yüzünden felç olan trafiğin açılması için zorunlu olan Devlet Bahçeli Köprüsü’ne finansal engel çıkarılmamasını istiyor. Adanalı, özel şirketlere rant sağlayan Şehir Hastanesi’ne zorunlu yönlendirmenin iptal edilip devlet hastanelerinin kapatılmamasını istiyor. Adana; barış, huzur, üretim, iş, aş ve adalet istiyor. İhsan’dan vazgeçen Adanalı ‘Bari gölge etmeyin yeter’ diyor.”