Adanahabermerkezi.com

Daha önce defalarca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olması durumunda "kesin kazanırım" iddiasını dillendiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü, sosyal medyada tatlı bir atışmanın içine girdi. Başkan Sözlü, daha önce Çukurova Belediye Başkanıyken Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yıldıray Arıkan'ı işaret ederek, "CHP'nin Çukurova Belediye Başkanları, Büyükşehir Adaylığı söz konusu olduğunda tarifem standart Soner kardeş. Eski tarife uygulanır. Kızmak yok. Eski tarife uygulanır" diye yazdı. 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'de bu sözlere "Sayın Başkan seni sever ve sayarız, Herşeyin bir ilki olduğu gibi, bir de sonu vardır. Seninle yarışmak güzel olacak" şeklinde yanıt verdi. 

Bu tatlı atışma sosyal medyada büyük ilgi gördü.  Hatırlanacağa üzere dönemin Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan seçime kısa süre kala istememesine rağmen Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmış ve seçimi kazanamamıştı. Çukurova Belediye Başkanı soner Çetin ise Başkan olduğu günden bugüne "CHP olarak Çukurova Belediye Başkanlığını kazanmak kesin, ancak Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak zor. Bana verilecek her göreve hazırım. Ancak risk olarak görülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için beni aday yapsınlar, kazanırım" iddiasını sürekli gündeme taşımış, hatta Çukurova Belediyesinin toplu açılış ve Temel atma töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayınızı biran önce açıklayın" çağrısını yapmıştı.