Tüp bebek merkezi, anne okulu ve il dışından gelen riskli gebe kadınların misafir edileceği "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi"nin kente kazandırılması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Erdal Ata arasında protokol imzalandı.

Başkan Şahin, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde sağlık alanına önem verildiğini ve bu kapsamda önemli adımların atıldığını söyledi.

Bu alandaki anne-bebek sağlığı noktasına ayrıca önem verildiğini ifade eden Şahin, çalışmaların sürdürülebilir olması için yeni projeler hayata geçirdiklerini vurguladı.

Kentte tüp bebek merkezi, anne okulu ve il dışından gelen riskli gebe kadınların misafir edileceği alanlara ihtiyaç duyulduğunun tespit edildiğini aktaran Şahin, "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi"nin kurulması konusunda ilgili bakanlıkla temasa geçip gerekli adımları attıklarını kaydetti. Şahin, sağlıkta yapılan dönüşümlerle anne-bebek ölüm oranlarının AB ortalamasının altına indirdiklerini kaydetti.

KİMSE EVLAT ÖZLEMİ ÇEKMESİN

Devletin tüp bebek noktasında daha önceden verdiği desteklerin bulunduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu:

 "Ama bizim bölgemizde bu destek en yakın Adana'da alınıyordu. Bu yüzden de özellikle genç annelerin bu noktada şikayetlerini aldık. Bugün bu protokolle bu şikayetlerin çözümü için adım atmış oluyoruz. Çok güzel bir merkez kurulacak. Mali desteği vereceğiz, Sağlık Bakanlığımız da gerekli tıbbi desteği sağlayacak. Bir anlamda gücümüzü birleştirip önemli bir adım atmış olacağız.”

Kimsenin evlat özlemi çekmesini ve anasız-babasız yaşamasını istemediklerini dile getiren Şahin, merkezin bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Erdal Ata da kentteki eğitimden sağlığa kadar her alanda daha ileriye gitmek için çaba gösterdiklerini aktardı. İmzalanacak protokolün birçok ailenin sıkıntılarına çare üreteceğini aktaran Ata, tesisin bölgedeki çocuk sahibi olamayan ailelere önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kadir Çağlar Çatak da, merkez hakkında bilgi verdi.

Ata ve Şahin, açıklamaların ardından hazırlanan protokolü imzaladı.