2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otel’de gerçekleşen katliam, Seyhan Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantılarının ilk gününde kınandı.

Katliamın 26. Yıldönümü nedeniyle mecliste gündem dışı söz alan CHP Seyhan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Güngör Geçer, çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak hayatını kaybettiği 2 Temmuz’un Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Bundan tam 26 yıl önce,  Sivas’ta bir katliam gerçekleştiğini anımsatan Geçer,Madımak’ta insanlık, vicdan, hoşgörü ve masumiyetin yana yana kül olduğunu vurguladı. Madımak’ta sadece 35 canın gitmediğini ifade eden Geçer, “Bin yıllık Anadolu müslümanlığının hoşgörüsünü, ‘’Ne Olursan Ol Gel’’ diyen Mevlana’yı, Yunus Emre’yi Karacaoğlan’ı, Pir Sultan Abdal’ı Madımak Oteli’nin külleri altına gömdük” diye konuştu.

“HUZURLU GELECEK BİZİM ELİMİZDE”
Sivas katliamının tam 26 yıldır herkesin yüreğinde kanamaya devam eden derin bir yara olduğunu söyleyen Geçer, şöyle konuştu:
“Üstelik açılan bu yara kapanmadı. Çünkü aradan geçen 26 yıla rağmen bu yaraya tek bir merhem sürülmedi. Sivas hala yanıyor. Katliamla yüzleşilmedi. Bir an önce yapılması gereken şey Madımak’ın, insanlık suçlarının teşhir edileceği, gericiliğe ve ırkçılığa karşı bir “Utanç Müzesi’nin’’ inşa edilmesidir. Madımak müze olmadan Sivas yangını sönmeyecektir. Bu vahşet; toplumsal ayrıştırma ve kutuplaşmanın nasıl sonuçlar yarattığının acı bir örneğidir. Geçmişi değiştirmek mümkün değil ama birlik ve beraberlik içinde huzurlu ve mutlu bir gelecek kurmak bizim elimizdedir. Yaşadığımız büyük acılardan ders alarak, hepimizin Türkiye'sini yeniden inşa edeceğiz. Onları ağıtlarla değil, uğrunda yaşamlarını verdikleri insanlığı, demokrasiyi ve özgürlükleri toplumda egemen kılarak yaşatacağız. Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmaması dileğiyle, yitip giden canlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.”