Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, çalışmaları kapsamında TEMA Vakfı, DOHAYKO, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu  ve Kızılay’ı ziyaret etti.
Tümer, sırasıyla TEMA Vakfı Adana Şube Başkanı Halil Akyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Doğayı Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Mete Betin, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık ve Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile görüş alışverişinde bulundu. 
Ziyaretleri siyasal amaç gözetmeksizin gerçekleştirdiğini anlatan Zülfikar İnönü Tümer, sorunları dinlemek ve bu sorunlara birlikte çözüm üretebilmek adına sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiğini söyledi. İnsanların doğa ve hayvan sevgisinin artması gereğine işaret eden, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmanın önemine değinen Tümer, “İşinin ehli sivil toplum örgütleriyle el ele vererek, onların çözüm önerilerini ilgili platformlara taşımak ve mecliste gündeme getirmek öncelikli görevimiz olacak. Doğa ve hayvan sevgisi üzerine gelişen çözüm önerilerini mecliste konuşmak, doğanın ve hayvanların korunmasını sağlamak öncelikli konularımız arasında yer alacak” dedi. Tümer, düzenli olarak kan vermenin hem sağlık açısından hem de başka insanların hayatını kurtarma adına önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Kızılay’ın her bağışçı için bir fidan kampanyasının doğanın korunması adına da önemli bir görev olduğunu belirten Tümer, “Bir kan bağışçısı olarak Kızılay’ın da sorunlarını anlatabileceği bir milletvekili olmak istiyorum” diye konuştu.
“NÜKLEER YERİNE YENİLENEBİLİR ENERJİ”
Bir parça toprağın verimli hale gelmesi için 2 bin yıl gerektiğini belirten TEMA Vakfı Adana Şube Başkanı Halil Akyürek ise 2 bin yılda oluşan toprakların 50 yıl gibi kısa sürede yok edildiğini söyledi. “Bu durum geleceğimizi tehdit ediyor” diyen Akyürek, “Yenilenebilir enerji yerine nükleer enerjinin kullanılması ve bu nedenle yüzbinlerce ağacın kesilmesi doğanın korunmasına engel teşkil ediyor” dedi.
DOHAYKO Başkanı Mete Betin ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık da sokak hayvanlarının toplatılarak bir barınağa kapatılmasının tek başına yeterli olmadığını, kısırlaştırmanın yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. 
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Adana’nın kan toplama sıralamasında birinci olduğunu söyledi. Sarıçam Bölgesi’nde her bağış yapan bağışçı adına bir fidan dikildiğini söyleyen Saygılı, “Bu yıl sloganımız 200 bin kan, 200 bin fidan. Kızılay bir yardım kuruluşudur. Partisi yoktur. Bu nedenle ziyaretiniz için teşekkür ederiz” dedi. Adana’ya bir Kızılay Kampusu gerektiğini ifade eden Saygılı, “Teknolojik donanımlı bir tesis yapmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.