Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, Seyhan’da insan odaklı mesai anlayışıyla hareket edeceklerini bildirdi. Çalışmaları kapsamında halkla buluşmalarına devam eden Soner Anafarta, Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Remzi Öztaş ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
Mahallelinin altyapı, park, çarpık kentleşme, işsizlik, yol ve öğrenci burslarına varana kadar birçok şikayetini dinleyen Soner Anafarta, büyük bölümü çarpık düzene yayılan Seyhan’da boş arazilere kentsel dönüşüm adı altında yapılan çirkin binalarla yeni sorunlu bölgeler oluşturulduğunu vurguladı.
Hemşehrileri için ekonomi ve sağlıkla ilgili çok önemli dinamik ve teknolojik projeleri hayata geçirmek için sabırsızlandıklarını belirten Anafarta, ‘Seyhan Kart’ ile dargelirli ve desteğe muhtaç Seyhanlılar’a belirli periyotlarla alışveriş yapma imkanı sunulacağını belirtti. Seyhan Kart’ı kullanan vatandaşların hiçbir şekilde bilinmeyeceğini ve istedikleri yerden kredi kartı kullanır gibi alışveriş yapacağını dile getiren Anafarta, “Hiçbir vatandaşımız hiç kimse karşısında sıkılmadan, çekinmeden alışverişini yapacak” dedi.
‘Evine Sağlık Seyhan’ Projesi ile de özellikle tüm  65 yaş üstü  yaştaki vatandaşlarımızın sağlık kontrollerinin ve takiplerinin profesyonel belediye ekiplerince ilk önce yerinde mobil çözümlerle daha sonra takip edilerek ve bizzat hastanelere yönlendirilerek gerçekleşeceğini ifade eden Anafarta, “Seyhanlı’nın sağlığını ve sıhhatini her dakikasında düşünerek hareket edeceğiz” diye konuştu.
“TÜRKİYE'NİN EN DONANIMLI GENÇLİK MERKEZİNİ KURACAĞIZ”
Adana’nın yüzde 26.5’lik işsizlik oranıyla Türkiye’nin işsizlikte birinci olduğunu vurgulayan Anafarta, şunları söyledi:
“İşsizliğin en yoğun olduğu şehir Adana ve ilçeler bazında da en çok işsiz ve genç işsiz Seyhan’da. Seyhan’daki 303 bin gencimiz için sosyal ve sportif projelerimiz var. Türkiye'nin en donanımlı sesli kütüphanesiyle, internet olanaklarıyla, derslikleri ve spor bölümleriyle gençlik merkezini kuracağız. Ayrıca Seyhan nehri etrafına düşündüğümüz cazibe merkezleri ve kafelerle de işsizliği aşağılara çekeceğiz. Seyhan’da temel problemleri çözmek bizim için zor değil. Vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Seyhan’da sosyal donatı alanlarıyla örnek mekanlar oluşacak. Halkın daha rahat yaşayabileceği ortamlar sunulacak. Seyhan’da ulaşım kolaylığı olacak. Çocuk parklarının terk edilmiş hali ortadan kalkacak. Yeni yapacağımız parklarda çocuklar doyasıya eğleneceği gibi gençlerimiz ve büyüklerimiz de kahvehaneler yerine dışarılarda hoşça vakit geçireceği, yetişkinlerinde spor yapabileceği parklar yapacağız. Güleryüzlü bir Seyhan oluşturmak için mesaimiz insan odaklı olacak.”
SORUNLARI DİNLEDİ
Mahalle sakinlerinin, daha çok işsizlikten yakındığı buluşmada, öğrencilerin ve gençlerin sorunlarına da dikkat çekildi. 71 yaşındaki bir mahalleli, daha önce Adana’da Soner Anafarta gibi genç ve dinamik bir aday adayına rastlamadığını, aday olması durumunda desteğini esirgemeyeceğini dile getirdi. Mahalle Muhtarı Remzi Öztaş ise, Namık Kemal Mahallesi’nde desteğe ve yardıma muhtaç birçok insanın bulunduğunu, “Aday olursanız ve kazanırsanız daha iyi projelerle Seyhan’ı önemli bir noktaya getireceğinize inanıyorum. Tüm belediye başkanlarımızı ve sizleri mağdur insanlarımıza destek olmaya çağırıyorum” dedi.