Nesrin Göçhan, Milletvekili Adayları Müzeyyen Şevkin, İbrahim Demir, Doç. Dr. Gülcan Abalı ve Karataş İlçe Teşkilatı Başkanı Ersan Aygün ile birlikte Karataş’a bağlı Yemişli Köyü’ne giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Göçhan ve diğer adaylar vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.
AKP iktidara gelmeden önce Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeten ülkeler arasında yer aldığını anımsatan Göçhan, şöyle konuştu:
‘’Ülkemiz dünyada tarıma uygun en elverişli coğrafyada bulunuyor. Ancak, uygulanan yanlış tarım politikaları sonucu tarımda kendi kendimize yeten ülkeler arasında yer almaz olduk.  Pamuğuyla ünlü yöremizde  artık biz değil, Mısırlılar söz sahibi. Diğer tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi pamuğu da ithal ediyoruz. Hayvancılığımız da bitirildi. Artık et ihtiyacının karşılanması için hayvan ithal eder olduk. AKP hükümetinin uyguladığı  tarım politikası iflas etti.  Toplumun diğer kesimleri gibi çiftçiler de kan ağlıyor.’’

Göçhan, emeklilerin de halinin içler acısı olduğunu ifade ederek, ‘’Emeklilerimiz diğer ülkelerin emeklileri gibi bırakın tatil yapmayı, ayın sonunu nasıl getirdiğini bilmiyor. Çalışırken emeklilik hayalı kuranlar,  emeklilikte bile çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor’’ dedi.
Göçhan, konuşmasının son bölümünde, vatandaşlardan, ‘’Takım tutar gibi parti tutmamalarını’’ isteyerek,  ‘’Ülkemizdeki tüm sorunların çözümü için CHP’nin iktidar olması lazım.  Sizlerden 1 Kasım’da  CHP’yi iktidara taşımanızı istiyorum.  Çünkü sorunların çözüm adresi biziz.  Projelerimizde iktidara hazırız. Sadece sizlerden yetki istiyoruz. Sizlerden bu seçimlerde CHP’yi iktidar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da iktidar yapmanızı istiyoruz’’ diye konuştu.
Şevkin de,  parti olarak 1 Kasım seçimleri için kapsamlı bir seçim bildirgesi hazırladıklarını ve her kesimin sorunlarının çözüm önerisinin bildirgede yer aldığını ifade etti. ‘’Bu ülke terörü hak etmiyor’’ diyen Şevkin, ‘’Ne oldu da ülke kan gölüne döndü? 13 yılda ne oldu da bu hale geldik. Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var’’ dedi.
Şevkin, koalisyon görüşmeleri sürecinde parti olarak uzlaşmacı tutum sergilemelerine karşın, AKP’nin bunu anlamadığını bildirdi.
Demir ise, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, ‘’Terör belasını çözmek zorundayız. Eğer çözemezsek refah seviyemizi artıramayız’’ dedi.
Abalı da, sağlık sektöründe kaliteli malzemenin kullanılmadığını ve vatandaşlara, ‘’Devletin verdiği bu eğer şu kadar fark verirsen daha kalitelisi var’’ denilerek ikilemde bırakıldığını bildirdi.