Göçhan, çevrede tanınan pamuk tüccarı ve çırçır fabrikası sahibi babasının iş hayatının geçtiği Yüreğir’de, CHP Yüreğir İlçe Örgütü ve partililerle buluştu.

Göçhan’ın, babasını tanıyan partililer, aday adaylığını sevinçle karşıladı ve kendilerinin beklentilerini dile getirip, bölgeye yönelik sosyal ve ekonomik çalışmalar yapılmasını istediler.

Göçhan ise partililerle Yüreğir’in sorunlarına hâkim olduğunu ifade ederek, “Milletvekili olmam halinde ekonomik kalkınma projeleri için çalışacağım” dedi.

Göçhan’ın Yüreğir ve Adana’daki çalışmaları

Yüreğir’de ve Adana’da gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Göçhan, şöyle devam etti:

“Yüreğir bölgesine, babamdan gelen sevgiyle özel bir ilgim var. Yüreğir’de sağlık taramaları gerçekleştirdik. Adana Güç Birliği Vakfı’nda yaklaşık 6 yıl görev yaptım. Bir gün vali yardımcımızla burada gezerken baktım çocuklar dışarıda oynuyor. Neden okulda olmadıklarını sorunca, ‘annemle babamızın nikâhı olmadığı için nüfus cüzdanımız yok, okula gidemiyoruz’ dediler. Hemen orada tespitler yaptık. 5 yıldızlı otelde 160 çiftin toplu nikâhı yapıldı.

Adana Kent Konseyi’nde 12 sene yürütme kurulu üyeliği yaptım. Belediyeyle, ulaşımla ilgili problemlerle, toplumsal faydayla ve Adana’nın sosyoekonomik problemleriyle ilgili çalışmalar yaptım. Huzurevinde, kız ve erkek yetiştirme yurtlarında projeler yaptım. Bunlardan biri bilgisayar odası. Burada ilk kez bilgisayarla tanışan gençlere bilgisayar eğitimleri verildi. Çocukların sosyal yönleri gelişsin diye geziler yaptık. Yardıma muhtaç kişilere, herkesin görevi olduğu gibi, çeşitli yardımlar yaptık ve hayat mücadelelerini kolaylaştırıcı yollar gösterdik. Gençlerin eğitimleri konusunda burs olanakları sağladık.”

Ziyarette, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün ve partililer hazır bulundu.

“Basının, özgür toplumlarda çok önemli görev ve sorumlulukları var

Göçhan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) İkinci Başkanı Sait Güleç’i ziyaretinde ise Türkiye’nin basın özgürlüğünde 184 ülke arasında 154'ncü sırada olmasının üzücü olduğunu belirterek, “Basının, özgür toplumlarda çok önemli görev ve sorumlulukları var. Basının ifade özgürlüğü, demokrasinin göstergesidir” dedi.

Göçhan ayrıca, TBMM’de Adana’nın hak ettiği şekilde marka kent olması için çözüm odaklı çalışacağını belirterek, “Adana’mızın turizm ve ekonomik potansiyelinin sürdürülebilir projelerle artırılması için, yerel yönetimler ve meclise giden vekillerle parti farkı gözetmeksizin çalışacağım” diye konuştu.

Adana ve çevresinin mitolojik öyküleri yazılmalı

Adana’nın trendinin yükselmesi gerektiğini vurgulayan Göçhan, “6 bin yıllık tarihiyle 10 medeniyete ev sahipliği yapmış Adana ve çevresinin mitolojik öykülerinin, senaryo şeklinde ve temalı olarak yazılması gerekiyor. Bu hikâyeler ziyaretçilerin ilgi odağı olacaktır. Bu konuda basın, bölge turizminin gelişmesine çok büyük katkı koyacaktır. Tanıtım ve sosyal haberlerle destek olunmalı” dedi.